Universiteit Leiden

nl en
Leer Geneeskunde kennen tijdens proefstuderen

Studievoorlichting

Proefstuderen Geneeskunde

Datum
maandag 23 november 2020
Tijd

Webinar week

Wil je écht ervaren hoe het is om een bacheloropleiding bij de Universiteit Leiden te volgen? Neem dan deel aan de Webinarweek! 

Je kunt tijdens de Webinarweek online deelnemen aan een programma van Biomedische wetenschappen dat bestaat uit een korte opleidingspresentatie en een 30 tot 40 minuten durend hoor- of werkcollege. De webinars worden gehost door onze studenten en docenten, die ook klaar staan om al je vragen te beantwoorden tijdens de Q&A sessie aan het einde van elk webinar. Zo krijg je een goed beeld van de studie én het onderwijs aan de universiteit.

  • Wat: volg een hoorcollege en/of werkgroep en een virtuele rondleiding door het onderwijsgebouw en de stad
  • Waarom: ervaar zelf of de opleiding van jouw interesse echt bij je past en of dit de universiteit is waar je wilt studeren. Je krijgt een realistisch beeld van een studie en studeren aan de Universiteit Leiden
  • Voor wie: 5/6 vwo'ers die zich al hebben georiënteerd op een bacheloropleiding, bijvoorbeeld door de Open Dag bij te wonen.

Programma proefstuderen

 

Wil je graag meer weten over Geneeskunde? Meld je dan aan voor ons programma op maandag 23 november 2020.

09:00 uur Welkomstwoord
09:05 uur Opleidingspresentatie
10:00 uur Proefcollege: Er komt een man bij de dokter
11:00 uur Proefcollege: Leefstijlgeneeskunde
11:45 uur Q&A over selectie en plaatsing
12:25 uur Q&A met studieadviseur en student
13:25 uur Q&A over studeren in het buitenland

Waarom Leiden?

Bij de bachelor Geneeskunde in het LUMC zijn onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg allemaal met elkaar verbonden. Universiteit Leiden en het LUMC kiezen voor uitdagende en kleinschalige werkvormen, waarbij de student zoveel mogelijk feedback en ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Je komt al snel in contact met patiënten, leert alles over het menselijk lichaam en blijft op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen binnen de medische wetenschap. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.