Universiteit Leiden

nl en
Doe mee aan de Live Webinar van Management van de Publieke Sector

Studievoorlichting | Live Webinar

Live Webinar Master Management van de Publieke Sector

Datum
dinsdag 26 mei 2020
Tijd
Toelichting
Je ontvangt een streaming- link (videoplatform Kaltura) via e-mail, 24 uur voorafgaand aan de live webinar.

In de afgelopen weken is de wereld in veel opzichten drastisch veranderd. De coronacrisis stelt ons voor ongeziene uitdagende vraagstukken en laat ons zien hoe relevant het is om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Stuk voor stuk raken ze aan het hart van de Bestuurskunde, en vergen ze een antwoord van deskundigen die weten hoe openbaar bestuur werkt, beleid tot stand komt, en wat de uitdagingen daarbij zijn.

Hoe komt het dat er dergelijke grote verschillen zijn tussen landen in de aanpak van de Coronacrisis? Zijn de quarantaine maatregelen die worden genomen inderdaad effectief, en is er een maatschappelijk draagvlak voor? Hoe schaarse middelen als mondkapjes en testkits zo optimaal mogelijk verdelen? Moet de Nederlandse overheid hierin een rol spelen, of kan dit best op het Europees niveau aangepakt worden? Wat is de rol die experts hebben in het beslissen over de afbouw van de lockdown, en is een grote inbreng van experts wenselijk? In het licht van een representatieve democratie? En hoe kunnen we de enorme sociaal-economische gevolgen van de lockdown het hoofd bieden?

De Master Management van de Publieke Sector reikt de wetenschappelijke tools aan om de public governance van de coronapandemie systematisch te analyseren, om zo op een onderbouwde manier uitspraken te kunnen doen over deze systeemcrisis.

Wij nodigen je daarom graag uit voor  online informatiesessie van de Master Management van de Publieke Sector op dinsdag 26 mei 2020!

Meld je hier aan!

Registreer je voor de Live Webinar Management van de Publieke Sector op Dinsdag 26 Mei 2020 van 16.30 tot 17.30 uur.

Naar het aanmeldformulier

Programma

 Tijd:  Activiteit:
 16.30 - 16.35  Welkom en introductie door moderator Charlotte Rosalie
 16.35 - 16.45  Introductie Master Management van de Publieke Sector door bijzonder hoorleraar 'Comparative Public Sector and Civil Service Reform' Prof. dr. Frits van der Meer
16.45 - 16.55  Specialisatie Public Affairs door bijzonder hoogleraar Public Affairs Prof. dr. Arco Timmermans
16:55 - 17:05  Specialisatie Strategie, Advisering en Verandermanagement door Dr. Eduard Schmidt
 17.05 - 17.30  Q&A met docenten, studieadviseur Charlotte Rosalie en studentambassadeur Frouke van den Heuvel

Een panel bestaand uit onze docenten, studieadviseur en studentambassadeur zit klaar om jou meer vertellen over de Master Management van de Publieke Sector en al jouw vragen te beantwoorden over het curriculum, arbeidsmarktsperctieven en over de mogelijkheden die studeren op de Campus Den Haag biedt.

Kaltura

De online webinar wordt gehost via Kaltura. Kaltura is een videoplatoform wat op de Universiteit Leiden gebruikt wordt voor het plaatsen en bekijken van video, audio of beeldmateriaal van colleges door docenten en studenten. Kaltura is te gebruiken op verschillende apparaten, op je desktop of laptop maar ook op je tablet of smartphone. Lees hier meer over Kaltura op de Universiteit Leiden.

De Master Management van de Publieke Sector werkt met actuele uitdagingen en vraagstukken waarmee de publieke sector in de 21ste eeuw mee wordt geconfronteerd: Hoe kunnen we het beste omschakelen naar een duurzamere samenleving? Wie zorgt ervoor dat in een digitale economie onze privacy wordt gewaarborgd? Hoe kunnen we de uitbraak van een gevaarlijke virus bedwingen? Hoe gaan we om met een samenleving waar social media (inclusief ‘fake news’) en digitalisering steeds belangrijker worden? En welke invloed hebben globalisering en grensoverschrijdende problemen op het vermogen van publieke organisaties om effectief op te treden bij deze uitdagingen?

Je kiest een Master specialisatie binnen de Master Management van de Publieke Sector : Public Affairs óf Strategie, Advisering en Verandermanagement.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.