Universiteit Leiden

nl en
Doe mee aan de Online Webinar van Bestuurskunde

Studievoorlichting | Online Webinar

Online Webinar Bachelor Bestuurskunde

Datum
woensdag 27 mei 2020
Tijd
Toelichting
Je ontvangt een streaming- link (videoplatform Kaltura) via e-mail, 24 uur voorafgaand aan de live webinar.

In de afgelopen weken is de wereld in veel opzichten drastisch veranderd. We begrijpen de uitdagende periode die je doormaakt. De coronacrisis stelt ons voor uitdagende vraagstukken en laat ons zien hoe relevant het is om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Stuk voor stuk raken ze aan het hart van de Bestuurskunde, en vergen ze een antwoord van deskundigen die weten hoe openbaar bestuur werkt, beleid tot stand komt, en wat de uitdagingen daarbij zijn.

Hoe komt het dat er grote verschillen zijn tussen landen in de aanpak van de Coronacrisis? Hoe kunnen we schaarse middelen als mondkapjes en testkits zo optimaal mogelijk verdelen? Wat is de rol die experts hebben in het beslissen over de afbouw van de lockdown? Hoe kunnen we de enorme sociaal-economische gevolgen van de lockdown het hoofd bieden?

De Bachelor Bestuurskunde reikt de wetenschappelijke tools aan om de het openbaar bestuur van de coronapandemie systematisch te analyseren, om zo op een onderbouwde manier uitspraken te kunnen doen over deze systeemcrisis.

Wij nodigen je daarom graag uit voor een laatste online informatiesessie van de Bachelor Bestuurskunde op woensdag 27 mei 2020!

Meld je hier aan!

Doe mee en registreer je voor de laatste Online Webinar Bestuurskunde op woensdag 27 mei 2020 van 16.00 tot 17.00 uur.

Naar het aanmeldformulier

Programma

 Tijd:  Activiteit:
 16.00 - 16.05  Welkom en introductie: Bachelor Bestuurskunde
 16.05 - 16.20  Specialisatie Beleid, Bestuur en Organisatie van de Bachelor Bestuurskunde door universitair docent Petra van den Bekerom
16.20 - 16.35  Specialisatie Economie, Bestuur en Management van de Bachelor Bestuurskunde door universitair docent Philippe van Gruisen
16:35 - 16:45  Studentenleven door Studentambassadeurs Rafke Jongen en Bram Spaai
 16.45 - 17.00  Q&A met docenten, studieadviseurs en en studenten

Een panel bestaand uit onze docenten, studieadviseurs en studenten zit klaar om jou meer vertellen over de Bachelor Bestuurskunde en al jouw vragen te beantwoorden over het studentenleven en studeren aan de Universiteit Leiden op onze campus in Den Haag.

Heb je nu al een vraag? Stuur 'm ons via email en we beantwoorden jouw vraag tijdens de online webinar!

Kaltura

De online webinar wordt gehost via Kaltura. Kaltura is een videoplatoform wat op de Universiteit Leiden gebruikt wordt voor het plaatsen en bekijken van video, audio of beeldmateriaal van colleges door docenten en studenten. Kaltura is te gebruiken op verschillende apparaten, op je desktop of laptop maar ook op je tablet of smartphone. Lees hier meer over Kaltura op de Universiteit Leiden.

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.