Proefstuderen is geannuleerd

Studievoorlichting

Proefstuderen Italiaanse taal en cultuur (geannuleerd)

vrijdag 27 maart 2020
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Tot onze grote spijt zijn wij, na overleg met experts, genoodzaakt om Proefstuderen op 27 maart te annuleren in verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.

We kijken op dit moment naar andere manieren om jou te informeren over de bacheloropleiding van jouw keuze. Daarover ontvang je later meer informatie van ons.

Onze excuses voor het ongemak.

Voor meer informatie over de maatregelen van de Universiteit Leiden bezoek onze website.

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoor- en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Italiaanse taal en cultuur studeert.

Praktisch

• Een week voor aanvang van het Proefstuderen ontvang je alle informatie over de locatie en de route.
  • Je volgt deze middag het hoor- en het werkcollege van één studie. Deelnemen aan meerdere studies is niet mogelijk.
  • Wil je je oriënteren op meerdere studies of meer weten over het studieprogramma? Dan is de Open Dag een geschikte dag voor jou.
  • Studeer je al? Ook dan ben je van harte welkom om te komen Proefstuderen.
  • Vragen? Stel ze via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Programma en huiswerk

Het gedetailleerde programma en huiswerk vind je in deze pdf

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Italiaanse taal en cultuur)
13.45-14.30 Hoorcollege Romaanse Talen in de wereld: een levende erfenis door Dr. Laura Migliori
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege Hoe maak je een natie? De rol van literatuur, kunst en muziek in 19e-eeuws Italië door Dr. Emma Grootveld
15.30-17.00

Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Locatie & Routebeschrijving