Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Informatica & Economie

Studievoorlichting

Proefstuderen Informatica & Economie

Datum
vrijdag 27 maart 2020
Tijd
Locatie
Gorlaeus Collegezalengebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Programma

9.15 Vanaf 9.15 ontvangst en registratie in het Gorlaeus
9.45 Welkomstwoord door vice-decaan prof. dr. Bart de Smit 
10.30 Inleidende presentatie door de opleidingsdirecteur prof. dr. Marcello Bonsangue
10.45

Proefcollege Informatica (voor alle specialisaties) - "Data, data en nog meer data" door dr. K. Rietveld 

Steeds grotere hoeveelheden data worden verzameld en opgeslagen. Automatische verwerking van deze data is niet meer uit het hedendaagse leven weg te denken. Binnen de opleiding Informatica staat het verwerken van data centraal en dit wordt vanuit verschillende perspectieven belicht. In dit proefcollege bekijken we hoe we op eenvoudige wijze data kunnen verwerken en in het practicum ga je zelf aan de slag met zowel statische als "streaming" data.

11.20 Lopen naar het Informatica-gebouw: het Snellius
11.35 Practicum "Data, data en nog meer data" door dr. K. Rietveld (voor alle specialisaties) 
12.30 Lunch in het Snellius
13.30

Proefcollege "Data Science en Machine Learning” door dr. J.N. van Rijn.

In dit college behandelen we een introductie naar Data Science en Machine Learning, moderne toepassingen van de Informatica. Veel bedrijven, waaronder de tech giganten Apple, Google en Microsoft, verzamelen allerlei soorten data om bepaalde voorspellingen over ons gedrag te maken. In dit college bekijken we onder andere: wat voor soort data er bestaat, hoe we data kunnen modelleren, en hoe we data kunnen gebruiken om voorspellingen voor de toekomst te maken. Ook zullen we kort bij het ethische vraagstuk stilstaan.

14.15

Presentatie over de specialisatie 'Informatica & Economie'       

14.30 Studenten aan het woord
14.45

Proefcollege "Je bevindt je in de Vierde Industriële Revolutie!" door Tyron Offerman MSc

Op dit moment zitten we in de begindagen van de Vierde Industriële Revolutie. Nieuwe technologieën komen met hoog tempo op ons, maar ook op organisaties, af. In dit proefcollege kijken we kort terug naar de voorgaande industriële revoluties. Vervolgens gaan we kijken wat dit nieuwe tijdperk voor een impact heeft op de business en IT van organisaties. We zullen dit vanuit een integraal en holistisch perspectief doen.

15.30 Einde

Locatie & routebeschrijving

Je wordt ontvangen in het hoofdgebouw (Gorlaeus Gebouw) van de faculteit Wiskunde en Natuurwteenschappen (Einsteinweg 55, 2333 CC Leiden). Na de ontvangst vertrek je naar het gebouw van de opleiding. 

Er is beperkte parkeergelegenheid. Wij raden aan om met het openbaar vervoer te komen. De hele dag kun je met een gratis pendelbus vanuit Leiden CS naar het Gorlaeus komen. De bussen vertrekken aan de achterkant van het station (kant van het LUMC), bij het Poortgebouw, en zet je af bij de faculteit. Onze studenten -herkenbaar aan gele hesjes- op het station helpen je graag.

Aanmelden voor Proefstuderen

Naar het aanmeldformulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie