Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Biomedische Wetenschappen

Studievoorlichting

Proefstuderen Biomedische Wetenschappen

Datum
vrijdag 27 maart 2020
Tijd
Locatie
LUMC Onderwijsgebouw
Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden

Een dag in de collegebanken

Alvast ervaren hoe het is om in de collegebanken te zitten, of gewoon een beter beeld krijgen van de studie Biomedische Wetenschappen? Kom dan vrijdag 27 maart Proefstuderen bij de opleiding Biomedische Wetenschappen in het LUMC! Je stelt zelf je programma samen. Tijdens het Proefstuderen volg je daardoor de presentaties, proefcolleges en activiteiten die jij het interessantst vindt. 

Meld je aan

Kom je ook proefstuderen bij Biomedische wetenschappen?

Aanmelden

Wat is er te doen?

Tijdens het Proefstuderen maak je kennis met de sfeer in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast worden er presentaties gehouden over de opleidingen en geven docenten proefcolleges. Ouders zijn welkom, maar aankomende studenten hebben voorrang als de collegezalen vol zijn. 

Op de informatiemarkt in het onderwijsgebouw staan studentambassadeurs, docenten en studieadviseurs klaar met alle informatie die je nodig hebt om de juiste studiekeuze te maken. Ook voor praktische vragen kun je op de informatiemarkt terecht. Denk hierbij aan onderwerpen als selectie en plaatsing, studeren in Leiden of het buitenland en huisvesting. 

In het skillslab kun je vaardigheden oefenen, kleine testen en onderzoeken doen die je in je studie tegenkomt. Daarnaast kun je een rondleiding volgen door het Anatomisch Museum.

Programma

Tijd Actviteit Activiteit Activiteit Activiteit
11.30 uur Ontvangst en registratie Informatiemarkt
Gebouw 3, foyer
Skillslab
Gebouw 3, verdieping 2
Rondleiding Anatomisch museum
12.00 – 12.45 uur Presentatie: Opleiding, selectie en plaatsing - Dr. Kees Tensen Informatiemarkt
Gebouw 3, foyer
Skillslab
Gebouw 3, verdieping 2
Rondleiding Anatomisch museum
13.00 - 13.45 uur Proefcollege: Lust jij ook een broodje poep? - Drs. Liz Terveer Informatiemarkt
Gebouw 3, foyer
Skillslab
Gebouw 3, verdieping 2
Rondleiding Anatomisch museum
13.45 - 14.15 uur Pauze Informatiemarkt
Gebouw 3, foyer
Skillslab
Gebouw 3, verdieping 2
Rondleiding Anatomisch museum
14.15 - 15.00 uur Presentatie studenten: 
Hoe is het om Biomedische
Wetenschappen te studeren
in Leiden?
 
Informatiemarkt
Gebouw 3, foyer
Skillslab
Gebouw 3, verdieping 2
Rondleiding Anatomisch museum
15.15 - 16.00 uur Proefcollege: Hoe val je af met vet?
Robin van Eenige MSc
 
Informatiemarkt
Gebouw 3, foyer
Skillslab
Gebouw 3, verdieping 2
Rondleiding Anatomisch museum

 

Waarom Leiden?

Bij de bachelor Biomedische wetenschappen in het LUMC zijn onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg allemaal met elkaar verbonden. Universiteit Leiden en het LUMC kiezen voor uitdagende en kleinschalige werkvormen, waarbij de student zoveel mogelijk feedback en ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Je leert alles over het menselijk lichaam en blijft op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen binnen de medische wetenschap. 

Locatie

Het onderwijsgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum ligt op loopafstand van het station Leiden Centraal. Kom je met de auto? Parkeren is mogelijk in de parkeergarage via de ingang aan de Wassenaarseweg of die aan de Plesmanlaan.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.