Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Biologie

Studievoorlichting

Proefstuderen Biologie

Datum
vrijdag 27 maart 2020
Tijd
Locatie
Gorlaeus Collegezalengebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

09.15 Vanaf 9.15 is de ontvangst en registratie in het Gorlaeus gebouw
09.45 Welkomstwoord door vice-decaan prof. dr. Bart de Smit
10.15 Lopen naar het Biologie-gebouw: het Sylvius
10.30 Ontvangst bij het van Steenis
10.40 

Kennismaking met de opleiding Biologie:

  • Welkomstwoord opleidingsdirecteur
  • Kennismaken met de studentambassaduers
  • Kennismaking met Naturalis en het CML
11.30

Rondleiding langs de labs, collegezalen en studieruimtes in het Sylvius 

12.45

Lunch in het Sylvius-gebouw. Tijdens de lunch ontmoet je studenten en docenten om met hen te praten en je vragen te stellen. Ook kun je praten mensen van het onderwijsbureau

13.30 

Minicollege met verdiepingspracticum

  1. Biodiversiteit: Kom meer te weten over biodiversiteit en de loop van de evolutie. Je komt in aanraking met dieren die je nog niet eerder van dichtbij hebt gezien. Bovendien gaan we kijken naar de meest diverse diergroep ter wereld: de insecten
     
  2. Multiresistente bacteriën: Multiresistente bacteriën zijn steeds vaker in het nieuws. In ziekenhuizen, maar ook in kippenstallen en in kweekvijvers voor vissen komen antibioticaresistente bacteriën voor. In het proefcollege gaan we in op de vraag hoe dat komt en wat we eraan kunnen doen.
15.00 Einde

Locatie & routebeschrijving

Je wordt ontvangen in het hoofdgebouw (Gorlaeus Gebouw) van de faculteit Wiskunde en Natuurwteenschappen (Einsteinweg 55, 2333 CC Leiden). Na de ontvangst vertrek je naar het gebouw van de opleiding. 

Er is beperkte parkeergelegenheid. Wij raden aan om met het openbaar vervoer te komen. De hele dag kun je met een gratis pendelbus vanuit Leiden CS naar het Gorlaeus komen. De bussen vertrekken aan de achterkant van het station (kant van het LUMC), bij het Poortgebouw, en zet je af bij de faculteit. Onze studenten -herkenbaar aan gele hesjes- op het station helpen je graag. 

Voorbereiding

Bij het ervaren van een echte collegedag hoort ook de voorbereiding van het verdiepingspracticum, daarom vragen we je voorafgaand aan het Proefstuderen een opdracht te maken, afhankelijk van welk practicum je wilt gaan volgen bereid je één van de onderstaande opdrachten voor:

Aanmelden voor Proefstuderen

Naar het aanmeldformulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie