Kom Proefstuderen bij Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Programma

Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de studie-opbouw, kun je rondkijken in het gebouw, volg je proefcolleges en maak je kennis met studenten en docenten van de opleiding.

9.15 Vanaf 9.15 is de ontvangst en registratie in het Gorlaeus gebouw
9.45 Welkomstwoord door vice-decaan prof. dr. Bart de Smit
10.30

Proefcollege Therapie resistentie en uitzaaiing in kanker

Inleiding tot geneesmiddelenonderzoek met bespreking van de voorbereidingsopdracht

11.30 Pauze
11.45

Proefcollege Artificial Intelligence and Drug Discovery - Slimmer Medicijnonderzoek voor Precisie Medicatie:

12.30 Lunch
13.00 Opdrachten & rondleiding
14.15 Pauze
14.30 (Oud-)Studenten vertellen over hun ervaringen met Bio-Farmaceutische Wetenschappen
15.15 Prijsuitreiking opdrachtenronde & afsluiting

Voorbereiding

Bij het ervaren van een echte collegedag hoort ook de voorbereiding van de colleges, daarom vragen we je voorafgaand aan het Proefstuderen een opdracht te maken. De huiswerkopdracht vind je hier.

Locatie & routebeschrijving

Je wordt ontvangen in het hoofdgebouw (Gorlaeus Gebouw) van de faculteit Wiskunde en Natuurwteenschappen (Einsteinweg 55, 2333 CC Leiden). Na de ontvangst vertrek je naar het gebouw van de opleiding.

Er is beperkte parkeergelegenheid. Wij raden aan om met het openbaar vervoer te komen. De hele dag kun je met een gratis pendelbus vanuit Leiden CS naar het Gorlaeus komen. De bussen vertrekken aan de achterkant van het station (kant van het LUMC), bij het Poortgebouw, en zet je af bij de faculteit. Onze studenten -herkenbaar aan gele hesjes- op het station helpen je graag.