Universiteit Leiden

nl en
Loop een dag mee bij Strategie, Advisering en Verandermanagement van de Master Management van de Publieke Sector

Studievoorlichting

Meeloopdag Master Management van de Publieke Sector: Strategie, Advisering en Verandermanagement

Datum
donderdag 5 maart 2020
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Room 3.60

Master Meeloopdag

Benieuwd hoe het is om de specialisatie Strategie, Advisering en Verandermanagement (SAV) te studeren van de Master Management van de Publieke Sector (MPS)? Kom langs tijdens de meeloopdag en maak kennis met de specialisatie Strategie, Advisering en Verandermanagement (SAV) in het vak Effecten van Disruptieve Technologie.

Tijdens deze namiddag leer je huidige studenten kennen en ben je in de gelegenheid al je vragen over de opleiding te stellen aan de docenten en coordinatoren van de Master. Onder het genot van een kop koffie neemt de studentambassadeur, Frouke van den Heuvel, je mee op sleeptouw; vragen kun je natuurlijk aan haar stellen of aan staffleden.

Effecten van Disruptieve Technologie

In zeven colleges gaat dit vak in op de effecten die technologische veranderingen te weeg brengen in openbaar bestuur en management. Het vak start met de maatschappelijke effecten van nieuwe technologie vanuit een meer economisch-historisch perspectief op de verdeling van arbeid, macht en welvaart. Daarbij wordt ook de verbinding gemaakt naar de Nederlandse context en de mate waarin de Nederlandse middenklasse hierdoor wordt geraakt en politieke voorkeuren worden beïnvloed. Nieuwe technologie heeft doorwerking op de relatie politiek, media en burger en stelt nieuwe eisen aan het openbaar bestuur hoe daarmee om te gaan. Aan de hand van enkele praktijkvoorbeeld (zorg, fiscaliteit, veiligheidsdomein, ruimtelijke ordening en arbeidsmarkt) zal worden ingegaan hoe publieke organisaties omgaan met technologische veranderingen en deze ook inzetten in nieuwe vormen van dienstverlening en burgerparticipatie. Daarbij treden ook nieuwe, onvoorziene en ongewenste effecten op zoals nieuwe vormen van uitsluiting en nieuwe verantwoordingsproblemen over genomen besluiten in individuele gevallen.

 

Locatie & routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.