Universiteit Leiden

nl en
Masterdag (geannuleerd)

Studievoorlichting

Masterdag (geannuleerd)

Datum
vrijdag 13 maart 2020
Tijd
Locatie
Verschillende locaties in Leiden en Den Haag

Tot onze grote spijt zijn wij, na overleg met experts, genoodzaakt om de Masterdag op 13 maart te annuleren in verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. 

We kijken op dit moment naar andere manieren om jou te informeren over de masteropleiding van jouw keuze. Daarover ontvang je later meer informatie van ons.

Onze excuses voor het ongemak.

Klik hier voor meer informatie.

De minorenmarkt bij FWN is ook geannuleerd. 

Ontdek welke master bij jou past

Tijdens de Masterdag draait het allemaal om jouw volgende stap: het kiezen van een master die het beste bij je past. Benieuwd naar wat de Universiteit Leiden te bieden heeft? 

Op de Masterdag kun je:
•    opleidingspresentaties bijwonen
•    informatiemarkten bezoeken - stel al je vragen aan docenten, studenten en alumni 
•    kennismaken met studentensteden Leiden en Den Haag

Meer informatie over het programma per faculteit lees je hieronder. 

Wat kun je verwachten op de Masterdag?

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Informatie per faculteit

The faculty of Archaeology is pleased to welcome you at our Master's Open Day at Einsteinweg 2. Our Master's Open Day programme starts at 12.15hrs . The programme consists of a range of information sessions, as well as an information market with lecturers and students.

Studying Archaeology in Leiden, including faculty tour. (12.15 - 13.15 hrs.)  
Wondering what it’s like to study in the amazing city Leiden? What about student life, housing, study associations? Curious? Sign up for this presentation!
Afterwards you can join us for a tour of the Archaeology building including the lecture rooms and our top-notch labs.

Master and Research Master programme information session (13.15 - 14:30 hrs.)
This presentation session will provide you with all the information you need about studying an Archaeology MA at Leiden University. Of course we give you information about important practical matters such as the application procedure and course registration. But also you will hear the experiences of a Master student Archaeology at our faculty and what your career might look like after graduation.

Information market (14.15 – 16.15 hrs.)
At the Information market you get the chance to get answers to your personal questions by lecturers, study coordinators and current students. Want to find out more about the MA programme of your interest and the various Specialisations and Region Focus Areas? This is the place to be!

Ben jij van plan om een van de masteropleidingen aan de Faculteit Geesteswetenschappen te studeren? Bezoek dan de Masterdag om meer te weten te komen over onze programma’s! 

Studying Humanities in Leiden information session (11.15 - 12.00)
Deze voorlichting is voor studenten die hun bacheloropleiding niet aan de Universiteit Leiden hebben gestudeerd. Naast handige, praktische informatie over het studeren van een master aan de Faculteit Geesteswetenschappen, kom je tijdens deze voorlichting ook meer te weten over studieverenigingen en het  Buddyprogramma

Bezoek ons in Den Haag
Ben je geïnteresseerd in de MA International Relations, maar lukt het je niet om naar de Masterdag in Leiden te komen? Geen probleem. Je kunt onze presentatie voor de MA International Relations ook in Den Haag bijwonen van 14.15-15.00 in het Wijnhavengebouw van Campus Den Haag.

Daarnaast organiseren we ook een aantal livestreams in het Wijnhavengebouw:

Meet & Greet (14.00 - 17.00)
Bezoek tijdens de Masterdag de Meet & Greet markt in het Lipsiusgebouw. Deze markt is dé plek om 1-op-1 je vragen te stellen aan docenten, studenten en studiecoördinatoren van de master(s) waar je in geïnteresseerd bent.  

(bijna) Klaar met je bacheloropleiding? Wat nu? Oriënteer je op een Masteropleiding in hartje Den Haag aan de Universiteit Leiden! Op vrijdag 13 maart ben jij van harte welkom op onze Masterdag in Wijnhaven aan de Turfmarkt 99 in Den Haag.

Geïnteresseerd in meerdere Masterprogramma’s?
Om 13.15 zullen we in Wijnhaven in het kort alle Masterprogramma’s in Den Haag aan je pitchen. Op deze manier krijg je een korte introductie van meerdere Masters en de verschillen ertussen. Na de pitches kan je beslissen welke specifieke Masterpresentaties je nog wilt bezoeken.

Om 14.15 uur is er op de Spaanse in Wijnhaven een algemene presentatie ‘Studeren aan Universiteit Leiden in Den Haag voor internationale studenten’. Wij vertellen je wat je kunt verwachten van de Universiteit Leiden…in Den Haag. En geven je tips over onder andere woonruimte. Kortom, handige informatie waar je wat aan hebt als je nog onbekend bent met Den Haag. Schrijf je ook vooral in voor een stadstour van Den Haag om 17.15.

Om 13.15 uur beginnen de masterpresentaties. Schrijf je op tijd in voor de specifieke masterpresentatie waar je meer over wilt weten, of wacht met kiezen tot dat je alle pitches over de masters hebt gehoord. 

Je kunt op deze dag in Den Haag kennis maken met de volgende masters:

Meet & Greet
Tussen 13.00 en 18.00 uur kun je terecht bij onze Meet & Greet op de tweede verdieping. Hier staan o.a. student ambassadeurs en –studiecoördinatoren/ studieadviseurs klaar waar je met je vragen terecht kunt.  Daarnaast zijn ook de studieverenigingen aanwezig.

Wil je een masteropleiding volgen binnen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)? Kom dan op vrijdag 13 maart naar de Masterdag van de Universiteit Leiden en ontdek wat onze masters allemaal te bieden hebben.

Programma
Tijdens de Masterdag kun je presentaties bijwonen van de LUMC-masters Geneeskunde, Biomedical Sciences, Vitality and Ageing en Farmacie. Tijdens de informatiemarkt kun je ook informeel een praatje maken met of vragen stellen aan studieadviseurs, masterstudenten en alumni van deze masters. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van onze masters en de carrièremogelijkheden die ze bieden.

Naast de activiteiten bij het LUMC, is er volop de mogelijkheid om de sfeer te proeven op de universiteit en in de stad.

De Masterdag bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid staat in het teken van jouw volgende stap: kies de master die bij je past! Op de Masterdag kun jij je gaan oriënteren en laten informeren over alle juridische en criminologische masters die de faculteit te bieden heeft. Er is genoeg te ontdekken en te vergelijken. In Leiden én Den Haag.

  • Opleidingspresentaties bijwonen, vragen stellen aan docenten en mastercoördinatoren
  • De master informatiemarkt van 10:15 tot 17:00 uur in het restaurant bezoeken om met studieadviseurs, Frontoffice Studentenzaken en studieambassadeurs van elke master te praten

De Faculteit der Sociale Wetenschappen heet je van harte welkom tijdens de Masterdag in het Pieter de la Court gebouw aan de Wassenaarseweg 52. De voorlichtingen van Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie, Politicologie en Psychologie vinden hier plaats. De voorlichtingen van Pedagogische Wetenschappen worden gegeven in het Poortgebouw dat op 3 minuten loopafstand ligt van het faculteitsgebouw (tussen centraal station en Pieter de la Courtgebouw in).

Tijdens de voorlichtingen krijg je inhoudelijke informatie over de verschillende programma’s. Tijdens de informatie markten en/of Meet & Greet sessies kan je al je vragen stellen aan huidige studenten, docenten en studieadviseurs.

Om 13.15 vindt er een voorlichting plaats over het Leiden Leadership Programma voor degene die naast hun reguliere masterprogramma nog extra uitdaging zoeken.

Specifieke informatie over de afzonderlijke programma’s:

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie:
Er worden twee voorlichtingen achter elkaar gegeven. We adviseren je om beide sessies bij te wonen zodat je een goede indruk hebt van de master mogelijkheden en de ervaringen van huidige en oud studenten.

Pedagogische Wetenschappen:
Er zijn aparte voorlichtingen voor Nederlandse en internationale studenten. Je ziet bij iedere voorlichting vermeld staan voor wie deze bedoeld is. De voorlichtingen vinden plaats in het Poortgebouw. Gedurende de dag kan je makkelijk naar het faculteitsgebouw lopen (3 minuten) om een indruk te krijgen van waar je gaat studeren.

Politieke Wetenschap:
De eerste voorlichting om 10.15 uur is met name bedoeld voor studenten die nieuw zijn in Leiden (Nederlands of internationaal). De voorlichting over de specialisatie ‘International Organisation’ zal in  Campus Den Haag gehouden worden.

Psychologie:
We adviseren dat je eerst de algemene informatiesessie “How to plan your Master’s programme to prepare for a career?” volgt voordat je naar een van de specialisatie voorlichtingen gaat.

Are you going to visit the Faculty of Science this Master’s Open day? Then it is good to keep the following things in minds:

Free shuttle bus Leiden Central train station – Main entrance Faculty of Science
There will be a free bus between Leiden Central (train station) and the main entrance of the Faculty of Science. The bus will take you from one to the other in just 10 minutes. Shuttles run between 11.15 – 17.30. Once you get off the shuttle bus at the university, just follow the Master's Open Day signs! Let op: vanaf de bushalte voor het Gorlaus gebouw tot de locatie van de Masterdag in het Gorlaeus gebouw is het ongeveer 10 minuten lopen.

Accessibility Faculty of Science

More information about the location: Science Campus

Presentation ‘Studying at the Faculty of Science’
Find out more about studying at the Faculty of Science, our institutes, the research that is carried out here and what the education is like. Vice-dean Prof. Bart de Smit will also discuss practical matters like application and housing. Are you curious about what our Faculty has to offer? Sign up!

Science Career Service
Start your career at Leiden Science! Acquire the necessary information about the career perspectives of a specific master’s specialisation at the Science Career Service presentation.

Location ‘Sitterzaal’
Are you visiting a presentation of Biology, Bio-Pharmaceutical Sciences and Life Science & Technology? Then is important to note that the presentation will be hosted in the Sitterzaal, right around the corner from the main entrance.

Labtour meet-ups
Do you want to know where all the research happens? The Astronomy, Bio-Pharmaceutical Sciences, Biology, Chemistry, LST, and Physics programmes are offering lab tours, directly following the programme presentations. The starting point of the labtours is the information stand of the organizing programme.

Meer tijdens de Masterdag

Omdat het niet iedereen lukt om Leiden én Den Haag te bezoeken bieden we voor enkele presentaties een livestream aan. Presentaties met een livestream zijn in Leiden te volgen in het Lipsiusgebouw en in Den Haag in het Wijnhavengebouw. Je kunt een livestream bijwonen door je op te geven via het aanmeldformulier van de Masterdag. Let op: de livestreams kunnen niet op andere locaties of vanuit huis bekeken worden. 

Livestreams uit Den Haag (te volgen in Leiden) 
Studenten van de relevante programma's zijn aanwezig om na afloop je vragen te beantwoorden.

14:15 Public Administration: Public Management and Leadership 
15:15 Public Administration: Economics and Governance 
16:15 Public Administration: International and European Governance 

Livestreams uit Leiden (te volgen in Den Haag)
Studenten van de relevante programma's zijn aanwezig om na afloop je vragen te beantwoorden.

13:15 International Relations: Global Order in Historical Perspective, Global Conflict in the Modern Era
14:15 International Relations: European Union Studies
15:15 International Relations: Global Political Economy, Culture and Politics

Hotspots

Tijd over tussen de presentaties door? Ga de stad in om Leiden en Den Haag te leren kennen! Hier vind je onze favoriete hotspots die je niet mag missen!  Uiteraard kan je bij ook alle faculteiten terecht voor koffie, thee, snacks en zelfs voor een speciaal broodje Masterdag.

City Tours

Tussen 10:15 en 16:15 uur start elk uur vanaf het Academiegebouw een Leiden City Tour. Je kunt hierbij kiezen tussen een normale en een 'Special silent disco' City Tour. In Den Haag kun je om 17:15 deelnemen aan een City Tour. De Haagse tour start vanaf de Spaanse trappen in het Wijnhavengebouw. 

Naast opleidingspresentaties van de verschillende faculteiten zijn er ook nog algemene presentaties voor internationale studenten in het Academiegebouw. De presentatie ''Welcome to Leiden University for International Students' geeft de belangrijkste redenen weer om voor Universiteit Leiden te kiezen. Internationale studenten maken hier kennis met het studentenleven, maar ook met praktische zaken als toelating en aanmelding.

Praktische informatie Masterdag

We adviseren iedereen om met het openbaar vervoer naar Leiden en Den Haag te komen. Beschikbare parkeerplaatsen zijn in het centrum van Leiden en Den Haag erg schaars. De meeste faculteiten in Leiden liggen op loopafstand van Leiden CS (max. 20 minuten). De Campus Den Haag (Turfmarkt 99) ligt slechts op 5 minuten loopafstand van Den Haag CS. 

Gratis shuttle bus naar de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

Tussen Leiden Centraal en de faculteit Wiskunde-  en Natuurwetenschappen kun je gebruik maken van een gratis shuttle bus. De shuttle bus brengt je in 10 minuten naar de universiteit en rijdt tussen 11:15 en 17:30 heen en weer. De halte van de shuttle bus bevindt zich tegenover lunchroom Lebkov. Let op: vanaf de bushalte voor het Gorlaus gebouw tot de locatie van de Masterdag in het Gorlaeus gebouw is het ongeveer 10 minuten lopen.

Parkeren in Leiden

Kom je met de auto? Op parkeerterrein Haagweg kun je voordelig parkeren. Een cityshuttle brengt je in enkele minuten (gratis) naar de binnenstad. Aan het einde van de dag kun je teruglopen of je laten ophalen door de cityshuttle. Deze is telefonisch bereikbaar via 071 512 00 17. Houd wel rekening met drukte en wachttijden.

Parkeergarages in Leiden
1.  Haagweg: Haagweg 8, 2311 AA Leiden
2. Centrum Morspoort: Bloemfonteinstraat 2, 2312 ZD Leiden
3. Langegracht: Langegracht 3, 2312 NV Leiden
4. Maliebaan: Navigeer naar het midden van de Maliebaan
5. Lammermarkt: Lammermarkt 9, 2312 CK Leiden

Parkeren in Den Haag

Parkeren in de buurt van Campus Den Haag is mogelijk voor circa €4,- per uur in een van de nabij gelegen parkeergarages. Houd er rekening mee dat er met de verwachte drukte maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar is. Wij adviseren daarom om met het openbaar vervoer naar Den Haag te reizen.

Parkeergarages in Den Haag 
1.    Q-Park - Rijnstraat 8, 2515XP Den Haag 
2.    Parkeergarage Turfmarkt, Schedeldoekshaven 100, 2511 Den Haag
3.    Q-Park (Helicon), Zwarteweg 40, 2511 VS Den Haag
4.    Parkeergarage Den Haag Centraal, Kon. Julianaplein 10, 2595 Den Haag 
5.    Q-Park Centraal Station New Babylon, Pr. Irenestraat 1, 2595 BD Den Haag

De meeste van bovenstaande parkeergarages liggen op 5 minuten loopafstand van Campus Den Haag (Turfmarkt 99)

Heb je vragen tijdens de Masterdag met betrekking tot het programma, de route, presentaties etc.? Neem dan contact op met de Studielijn (071 527 11 11).

Heb je nu al vragen? Schroom niet om te bellen naar bovenstaand nummer of te mailen naar studielijn@leidenuniv.nl. We beantwoorden graag je vragen!

Toegangsbewijs

1. Ik heb geen toegangsbewijs ontvangen, wat nu?
Om lange wachtrijen voor de Masterdagpresentaties te voorkomen vragen we onze bezoekers om in de rij het toegangsbewijs gereed te houden, digitaal op je smartphone of geprint. Zorg er bij gebruik van je smartphone voor dat de helderheid van je telefoonscherm niet te laag is.

2. Ik heb geen toegangsbewijs ontvangen, wat nu?
Heb je geen bewijs in je inbox zitten, kijk dan ook in je spambox of het bewijs daar terecht is gekomen. Zit hij er niet in, vraag dan hier opnieuw je bewijs aan.
 
3.Waarom is er een toegangsbewijs?
Vanwege de grote belangstelling voor de Masterdag is het belangrijk je van te voren aan te melden zodat je verzekerd bent van een plekje bij de presentatie(s) van jouw keuze. Door je aan te melden ontvang je een toegangsbewijs en heb je voorrang op mensen die op de valreep besluiten naar de Masterdag te komen (zonder zich van te voren aan te melden).

4. Ik heb mijn toegangsbewijs per ongeluk verwijderd, wat nu?
Je kunt een nieuw bewijs aanvragen. vraag dan hier opnieuw je bewijs aan.

5. Moet ik mijn toegangsbewijs uitgeprint mee nemen of kan ik het ook op mijn telefoon laten zien?
Je kunt je toegangsbewijs ook op je telefoon laten zien.

6. Ik wil mijn programma aanpassen / me afmelden, hoe doe ik dit?
Via de link onderaan je toegangsbewijs kun je je programma aanpassen of je afmelden.
Als je je programma aanpast krijg je ook een nieuw toegangsbewijs toegestuurd.

Coronavirus en de Masterdag
Tot onze grote spijt zijn wij, na overleg met experts, genoodzaakt om de Masterdag op 13 maart te annuleren in verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus. 

We kijken op dit moment naar andere manieren om jou te informeren over de masteropleiding van jouw keuze. Daarover ontvang je later meer informatie van ons.

Onze excuses voor het ongemak.
Voor meer informatie, bekijk updates in het dossier coronavirus.

Had je je nog niet aangemeld voor de Masterdag?
Laat ons dan weten in welke masteropleiding(en) jij geïntresseerd bent. We laten je zo snel mogelijk weten op welke manier jij kennis kan maken met de masteropleiding(en).  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.