Universiteit Leiden

nl en
Kom naar de Open Dag op 22 februari

Studievoorlichting

Open Dag

Datum
zaterdag 22 februari 2020
Tijd
Locatie
Meerdere locaties
in Leiden

Start je studiekeuze bij de Universiteit Leiden

Ontdek welke studie bij jou past
Meer ontdekken over je favoriete studies, studenten spreken, docenten ontmoeten, sfeer proeven in de stad. Dat, en meer, kan tijdens onze Open Dag op zaterdag 22 februari. Heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Of twijfel je tussen een flink aantal studies? Op de Open Dag ontdek je welke studie bij jou past. Alle opleidingen uit Leiden en Den Haag presenteren zich. 
Meer informatie over opleidingspresentaties

Voor wie is de Open Dag?
De Open Dag vindt plaats voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die aan de start staan van hun studiekeuze. Heb je je vwo-diploma behaald en ben je er een jaartje tussenuit geweest? Of ben je hbo'er? Ook dan ben je van harte welkom!

Meld je nu aan voor de Open Dag!

Als je tijdens de Open Dag van zaterdag 22 februari een presentatie wilt bezoeken, dan moet je je vooraf aanmelden. Wacht daar niet te lang mee: presentaties van populaire opleidingen zitten snel vol. Zijn de de presentaties van je favoriete opleidingen volgeboekt? Dan kun je tijdens de Open Dag sowieso een bezoek brengen aan de Informatiemarkt. Daar kun je met al je vragen terecht bij studenten, docenten en studieadviseurs van alle opleidingen.

Ik meld me aan!

Programma

Waar gaat de studie over? Welke vakken krijg je en wat kun je ermee doen? Je krijgt het allemaal te horen bij de opleidingspresentaties op diverse locaties in het centrum, op loopafstand van elkaar. Helaas kun je dus niet op alle faculteiten een kijkje nemen, maar tijdens de presentaties krijg je zeker een goed beeld van waar je gaat studeren, of dat nu in Leiden of Den Haag is!

Live streams: bekijk presentatie in andere zaal
Bij sommige presentaties in het Kamerlingh Onnes Gebouw (presentaties van opleidingen Criminologie, Rechten, International Business Law, Recht en Economie, en Recht - Entrepreneurship & Management) kun je - als de gewone presentaties hiervan vol zitten - de presentatie ook via live stream bekijken in een andere zaal in hetzelfde gebouw. Je kunt je hiervoor ook aanmelden! 

Ouders mee?
Bij registratie dien je ook aan te geven of je wel of niet 1 ouder of begeleider meeneemt. Wil je graag 2 ouders meenemen? Eén van hen kan vast rondkijken op de informatiemarkt. Hier ben je de hele dag welkom om al je vragen te stellen aan studenten, docenten en studieadviseurs. En natuurlijk om al het informatiemateriaal dat je nodig hebt voor je studiekeuze te verzamelen.

Wil jij naast jouw studie aan de Universiteit Leiden ook les krijgen aan het conservatorium of de kunstacademie in Den Haag? Dat kan via de Academy of Creative and Performing Arts! Studenten van Practicum Artium en Practicum Musicae vertellen je er alles over. Met een expositie en korte concerten krijg je een impressie van je mogelijkheden!

Wil je graag weten hoe een auditie voor Practicum Musicae werkt? Doe dan een oefenauditie op de Open Dag! Geef je op via acpa@hum.leidenuniv.nl en houd www.universiteitleiden.nl/acpa in de gaten voor de oefenauditietijden!

10.00 - 15.30 uur
P.J. Vethgebouw

Maak een Nederlandstalige City Tour met studenten en neem een kijkje in een studentenkamer en bij een studentenvereniging. De Nederlandstalige tour start links van het Plein Stad & Studentenleven in de Pieterskerk.

Liever een Engelstalige tour? Zet dan een koptelefoon op en laat je door een enthousiaste gids meenemen op een Silent Disco City Tour. De Engelstalige tour start rechts van het Plein Stad & Studentenleven in de Pieterskerk.

10:15, 11:30, 12:45, 14:00 and 15:15 uur
Pieterskerk

Speciaal voor de Open Dag-bezoekers hebben een aantal Leidse restaurants een voordelig en heerlijk lunchmenu van maximaal €10,- samengesteld. 

Tip: vergeet niet te reserveren!

Wil je liever lunchen op de universiteit zelf? Dat kan tussen 11.30 en 13.30 uur in het Lipsius en het Kamerlingh Onnes Gebouw. 

Vanwege beperkte parkeergelegenheid in het centrum van Leiden raden wij je af om met de auto naar de Open Dag te komen. Reis bij voorkeur met het openbaar vervoer! Bij station Leiden Centraal en op andere punten in de stad staan studenten en Leidse Wegwijzers klaar om je de weg te wijzen en je vragen te beantwoorden.

Ook kun je vanaf het station en vanaf de verschillende locaties een Tuktuk nemen! Zo ben je lekker snel op de juiste plek en zie je nog wat van de stad.

Check tijdig 9292.nl om te zien of er nog vertragingen zijn in verband met wegwerkzaamheden.

Bekijk hier alle locaties en adressen van de Open Dag.

Toegangsbewijs

1. Ik heb geen toegangsbewijs ontvangen, wat nu?
Heb je geen bewijs in je inbox zitten, kijk dan ook in je spambox of het bewijs daar terecht is gekomen. Zit hij er niet in, vraag dan hier opnieuw je bewijs aan.

2.Waarom is er een toegangsbewijs?
Vanwege de grote belangstelling voor de Open Dag is het belangrijk je van te voren aan te melden zodat je verzekerd bent van een plekje bij de presentatie(s) van jouw keuze. Door je aan te melden ontvang je een toegangsbewijs en heb je voorrang op mensen die op de valreep besluiten naar de Open Dag te komen (zonder zich van te voren aan te melden).

3. Ik heb mijn toegangsbewijs per ongeluk verwijderd, wat nu?
Je kunt een nieuw bewijs aanvragen.
Vraag hier een nieuw bewijs aan.

4. Moet ik mijn toegangsbewijs uitgeprint mee nemen of kan ik het ook op mijn telefoon laten zien?
Je mag het bewijs ook op je telefoon laten zien.

Ouder meenemen

1. Ik heb aangegeven geen ouder mee te brengen, maar ik wil dit aanpassen. Kan dit?
Dit kun je aanpassen via de link in je toegangsbewijs, mits de presentatie(s) er nog ruimte voor overla(a)t(en). Wanneer een bepaalde presentatie al bijna vol zit, kan het zijn dat je ouder niet mee kan naar deze presentatie. Hij of zij kan dan met een kopje koffie op je wachten of praten met studenten of adviseurs op de informatiemarkt in de Pieterskerk.

2. Kan ik echt maar één ouder meenemen?
Vanwege de grote belangstelling kun je echt maar één ouder meenemen naar de presentaties. Wel mag je met twee ouders de informatiemarkt bezoeken en kan er één ouder met een kop koffie wachten terwijl de andere ouder je tijdens de presentatie vergezelt.

Presentaties vol, programma aanpassen, afmelden

1. Alle presentaties die ik graag wil bezoeken zitten vol. Heeft het nog zin om naar de Open Dag te komen?
Je bent van harte welkom op de informatiemarkt in de Pieterskerk, hier zijn van alle opleidingen studenten, docenten en/of studieadviseurs aanwezig om mee te praten. Ook kun je hier allerlei informatiemateriaal verzamelen en je aanmelden voor een wandeling door Leiden.

2. Ik wil mijn programma aanpassen / me afmelden, hoe doe ik dit?
Via de link in je toegangsbewijs kun je je programma aanpassen of je afmelden.
Let op: als je je programma aanpast krijg je ook een nieuw toegangsbewijs toegestuurd (deze verschijnt na aanmelding ook in beeld).

Locaties

1. Zijn de presentaties op de locaties waar ook de opleiding normaal college geeft?
De Open Dag is georganiseerd op verschillende locaties in en rondom het stadscentrum en niet in de faculteitsgebouwen (met uitzondering van het Lipsius- en het Kamerlingh Onnes Gebouw). Zo is alles op loopafstand en ben je snel waar je moet zijn. Helaas kun je dus niet op alle faculteiten een kijkje nemen, maar tijdens de presentaties krijg je zeker een goed beeld van waar je gaat studeren!

Dit leer je van een bezoek aan de Open Dag!

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie