Kom Proefstuderen bij Politicologie

Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Kom Proefstuderen bij Politicologie

Kom Proefstuderen bij de opleiding Politicologie en ervaar zelf hoe het is om te studeren. Dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en ervaar je hoe je onderwijs krijgt op de universiteit.

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als student proefcolleges, krijg je meer te horen over de arbeidsmarkt en kun je al je vragen stellen aan de docenten, studenten en studieadviseurs van Politicologie.

Proefstuderen Plus?

Wil je jouw middag proefstuderen uitbreiden en het studentenleven van binnenuit proeven, een interessante excursie ondernemen samen met huidige studenten en logeren in een studentenhuis? Meld je dan aan voor Politicologie Inside (28–29 november).

Programma Proefstuderen 28 november 2019

• 13:20 – 13:30 Ontvangst in de centrale hal en algemene informatiemarkt. De studieadviseurs, studentambassadeurs en studenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
  • 13:30 – 14:15 Informatie over de opleiding Politicologie en Internationale Politiek in zaal S.C01. Welkomstwoord en onze studentambassadeur vertelt je hoe het is om Politicologie/Internationale Politiek te studeren in Leiden. S.C01 is de collegezaal in het souterrain, onder de centrale hal.
  • 14:15 – 14:40 Informatiemarkt in de centrale hal. De studieadviseurs, onze studentambassadeur, studentvoorlichters en studievereniging de SPIL, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.
  • 14:45 – 15:25 Minicollege: Politicologie in SC.01. Tijdens een interactief college ervaar je hoe het is om plaats te nemen in de collegebanken.
  • 15:30-16:10 Minicollege: Internationale Politiek, ook in SC.01.
  • 16:10 Einde van het programma

Voorbereiding

Neem ter voorbereiding op het minicollege een kijkje op de website van de Peilingwijzer, die wordt gemaakt door de docent Tom Louwerse:

Instructies en een aantal vragen over de Peilingwijzer

Meedoen met proefstuderen bij Politicologie?

Schrijf je nu in!

› Aanmeldformulier