Kom Proefstuderen bij Nederlandse taal en cultuur

Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoor- en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: we zullen je daarom huiswerk toesturen. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Nederlandse taal en cultuur studeert.

Praktisch

• Een week voor aanvang van het Proefstuderen ontvang je alle informatie over de locatie en de route.
  • Je volgt deze middag het hoor- en het werkcollege van één studie. Deelnemen aan meerdere studies is niet mogelijk.
  • Wil je je oriënteren op meerdere studies of meer weten over het studieprogramma? Dan is de Open Dag een geschikte dag voor jou.
  • Studeer je al? Ook dan ben je van harte welkom om te komen Proefstuderen.
  • Vragen? Stel ze via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Het gedetailleerde programma en huiswerk vind je in deze pdf

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Nederlandse taal en cultuur)
13.45-14.30 Hoorcollege De overtuigingskracht van politici: Verwijzingen naar de kiezer in verkiezingsdebatten door Dr. Roosmaryn Pilgram
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege ‘Close-reading onder invloed? Werkcollege moderne Nederlandse letterkunde’ door Dr. Esther Op de Beek
15.30-17.00

Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Locatie & Routebeschrijving