Kom Proefstuderen bij Natuurkunde

Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

Programma

De dag begint met een welkomstpresentatie over studeren aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Vervolgens start het opleidingsprogramma. Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de studie-opbouw, kun je rondkijken in het gebouw, volg je proefcolleges en maak je kennis met studenten en docenten van de opleiding.

9.15 Vanaf 9.15 is de ontvangst en registratie in het Gorlaeus gebouw
9.45 Welkomstwoord door vice-decaan prof. dr. Bart de Smit
10.3o

Waarom Natuurkunde studeren?

Een docent vertelt je meer over de opleiding Natuurkunde, wanneer je geschikt bent voor deze studie en wat je later kunt gaan doen met een diploma Natuurkunde op zak.

Informatiemarkt

Ontmoet studieadviseurs, studenten, docenten. Neem een kijkje bij studieverenigingen en de stichting Rino.

Studie en studentenleven

Studentambassadeurs vertellen hoe het is om in Leiden te studeren. Ook vertellen ze meer over het studentenleven: hoe zoek je een kamer, welke verenigingen zijn er en wat is er allemaal te doen in Leiden?

Rondleiding door het gebouw

De ouders kunnen deelnemen aan een lezing over een populair wetenschappelijk onderwerp

12.45 Lunch

Proefcollege 'Energiebehoud'

Experimenteel onderzoek 'supergeleiding'

Ouders kunnen op dat moment het mobiel planetarium bezoeken. Gevolgd door een forum met studieadviseurs, docenten van de opleiding.

15.30 Einde

Voorbereiding

Bij het ervaren van een echte collegedag hoort ook de voorbereiding van de colleges, daarom vragen we je voorafgaand aan het Proefstuderen een opdracht te maken:

Lees hoofdstuk 4 uit de Feynman Lectures on Physics over energiebehoud. Het hoofdstuk is hier te vinden.

Locatie & routebeschrijving

Je wordt ontvangen in het hoofdgebouw (Gorlaeus Gebouw) van de faculteit Wiskunde en Natuurwteenschappen (Einsteinweg 55, 2333 CC Leiden). Na de ontvangst vertrek je naar het gebouw van de opleiding.

Er is beperkte parkeergelegenheid. Wij raden aan om met het openbaar vervoer te komen. De hele dag kun je met een gratis pendelbus vanuit Leiden CS naar het Gorlaeus komen. De bussen vertrekken aan de achterkant van het station (kant van het LUMC), bij het Poortgebouw, en zet je af bij de faculteit. Onze studenten -herkenbaar aan gele hesjes- op het station helpen je graag.