Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Informatica

Studievoorlichting

Proefstuderen Informatica

Datum
vrijdag 29 november 2019
Tijd
Locatie
Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

Programma

9.15 Vanaf 9.15 ontvangst en registratie in het Gorlaeus
09.45 Welkomstwoord door vice-decaan prof. dr. Bart de Smit 
10.40

Inleidende presentatie door de programma directeur  dr. W.A. Kosters

11.00

Proefcollege Informatica (voor alle specialisaties) - "Berekeningen overal!" door dr. H. Basold

Informatica is de wetenschap van berekeningen. Maar wat is eigenlijk een berekening? In dit college gaan wij proberen een antwoord op deze vraag te geven. Daarvoor gaan wij naar een concreet voorbeeld kijken, maar wij gaan daaruit ook een algemene definitie van berekeningen destilleren.

11.30 Lopen naar het Informatica-gebouw: het Snellius
11.45 Programmeerpracticum Informatica (voor alle specialisaties) 
12.30 Lunch in het Snellius
13.30 Presentatie over de specialisatie Informatica
13.45

Proefcollege "Sport Data Science” door dr. L.A. Meerhoff          

In dit proefcollege leer je meer over hoe sport en data met elkaar te maken hebben. Sensoren om prestaties te volgen worden steeds goedkoper en daarmee breder inzetbaar (zoals de sportapp Strava). Met data science kunnen veel sporten vooruit geholpen worden om de prestaties op het hoogste niveau te verbeteren, blessures te voorkomen en om mensen in te motiveren om te gaan sporten.

14.30 Studenten aan het woord
14.45

Proefcollege 'Inpakken?' door dr. H.J. Hoogeboom

In dit college meer over een methodes om een stad 'in te pakken'. Om het nieuws te behalen heeft kunstenaar Christo besloten een hele stad in te pakken! Om kosten te beperken, probeert de kunstenaar een methode te vinden die zo weinig mogelijk materiaal gebruikt. Er dient een programma geschreven te worden dat, gegeven de gebouwen van een stad, de hoeveelheid materiaal berekent die nodig is om de stad in te pakken

15.30 Einde

 

Locatie & routebeschrijving

Je wordt ontvangen in het hoofdgebouw (Gorlaeus Gebouw) van de faculteit Wiskunde en Natuurwteenschappen (Einsteinweg 55, 2333 CC Leiden). Na de ontvangst vertrek je naar het gebouw van de opleiding. 

Er is beperkte parkeergelegenheid. Wij raden aan om met het openbaar vervoer te komen. De hele dag kun je met een gratis pendelbus vanuit Leiden CS naar het Gorlaeus komen. De bussen vertrekken aan de achterkant van het station (kant van het LUMC), bij het Poortgebouw, en zet je af bij de faculteit. Onze studenten -herkenbaar aan gele hesjes- op het station helpen je graag.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie