Kom Proefstuderen bij Geschiedenis

Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoor- en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Geschiedenis studeert.

Praktische informatie

• Een week voor aanvang van het Proefstuderen ontvang je alle informatie over de locatie en de route. Je zal dan ook je groepsnummer ontvangen.
  • Je volgt deze middag het hoor- en het werkcollege van één studie. Deelnemen aan meerdere studies is niet mogelijk.
  • Wil je je oriënteren op meerdere studies of meer weten over het studieprogramma? Dan is de Open Dag een geschikte dag voor jou.
  • Studeer je al? Ook dan ben je van harte welkom om te komen Proefstuderen.
  • Vragen? Stel ze via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Locatie & Routebeschrijving

Programma

Voor het Proefstuderen van Geschiedenis worden de studiekiezers verdeeld in vier groepen met elk een ander programma. Binnenkort krijg je een e-mail waarin staat in welke groep je zit.

Klik hier voor het programma en het huiswerk van groep A

Klik hier voor het programma en het huiswerk van groep B

Klik hier voor het programma en het huiswerk van groep C

Klik hier voor het programma en het huiswerk van groep D

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Geschiedenis)
13.45-14.30 Hoorcollege
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege 1
15.30-15.45       Pauze
15.45- 16.30 Werkcollege 2
16.30-17.00 Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.