Kom Proefstuderen bij Geneeskunde

LUMC Onderwijsgebouw
Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden

Een dag in de collegebanken

Alvast ervaren hoe het is om in de collegebanken te zitten, of gewoon een beter beeld krijgen van de studie Geneeskunde? Kom dan vrijdag 29 november Proefstuderen bij de opleiding Geneeskunde in het LUMC! Je stelt zelf je programma samen. Tijdens het Proefstuderen volg je daardoor de presentaties, proefcolleges en activiteiten die jij het interessantst vindt. Kun je deze dag niet? Zaterdag 30 november kun je ook bij ons komen Proefstuderen!

Wat is er te doen?

Tijdens het Proefstuderen maak je kennis met de sfeer in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast worden er presentaties gehouden over de opleidingen en geven docenten proefcolleges. Ouders zijn welkom, maar aankomende studenten hebben voorrang als de collegezalen vol zijn.

Op de informatiemarkt in het onderwijsgebouw staan studentambassadeurs, docenten en studieadviseurs klaar met alle informatie die je nodig hebt om de juiste studiekeuze te maken. Ook voor praktische vragen kun je op de informatiemarkt terecht. Denk hierbij aan onderwerpen als selectie en plaatsing, studeren in Leiden of het buitenland en huisvesting.

In het skillslab kun je vaardigheden oefenen, kleine testen en onderzoeken doen die je in je studie tegenkomt. Daarnaast kun je een rondleiding volgen door het Anatomisch Museum.

Dit het programma voor het Proefstuderen bij Geneeskunde op vrijdag:

Gebouw 3, Burumazaal Gebouw 3, foyer Gebouw 3, 2de verdieping Gebouw 3, begane grond

Presentatie: Opleiding, selectie en plaatsing
Dr. Arnout Jan de Beaufort

Informatiemarkt Skillslab Anatomisch Museum
14:00 - 14:45 uur Proefcollege: Bloedstolling, teveel of te weinig
Prof.dr. Menno Huisman
15:00 - 15:45 uur Presentatie studenten: Hoe is het om Geneeskunde te studeren in Leiden?
16:00 - 16:45 uur Proefcollege: Innovatie in orgaantransplantatie
Prof.dr. Ian Alwayn

Waarom Leiden?

Bij de bachelor Geneeskunde in het LUMC zijn onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg allemaal met elkaar verbonden. Universiteit Leiden en het LUMC kiezen voor uitdagende en kleinschalige werkvormen, waarbij de student zoveel mogelijk feedback en ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Je komt al snel in contact met patiënten, leert alles over het menselijk lichaam en blijft op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen binnen de medische wetenschap.

Locatie

Het onderwijsgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum ligt op loopafstand van het station Leiden Centraal. Kom je met de auto? Parkeren is mogelijk in de parkeergarage via de ingang aan de Wassenaarseweg of die aan de Plesmanlaan.