Kom Proefstuderen bij Film- en literatuurwetenschap

Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoor- en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: we zullen je daarom huiswerk toesturen. Na afloop van de colleges, kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Film- en Literatuurwetenschappen studeert.

Praktisch

• Een week voor aanvang van het Proefstuderen ontvang je alle informatie over de locatie en de route.
  • Je volgt deze middag het hoor- en het werkcollege van één studie. Deelnemen aan meerdere studies is niet mogelijk.
  • Wil je je oriënteren op meerdere studies of meer weten over het studieprogramma? Dan is de Open Dag een geschikte dag voor jou.
  • Studeer je al? Ook dan ben je van harte welkom om te komen Proefstuderen.
  • Vragen? Stel ze via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Het gedetailleerde programma en huiswerk vind je in deze pdf

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Film- en literatuurwetenschap)
13.45-14.30 Werkcollege Literatuuranalyse: Kafka's "De Hongerkunstenaar" (1922) door Dr. Yasco Horsman
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Werkcollege Filmanalyse: Sunset Boulevard (Billy Wilder, 1950) door Dr. Yasco Horsman
15.30-17.00

Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Locatie & Routebeschrijving