Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Biomedische Wetenschappen

Studievoorlichting

Proefstuderen Biomedische Wetenschappen

Datum
vrijdag 29 november 2019
Locatie
LUMC Onderwijsgebouw
Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden

Een dag in de collegebanken

Alvast ervaren hoe het is om in de collegebanken te zitten, of gewoon een beter beeld krijgen van de studie Biomedische Wetenschappen? Kom dan vrijdag 29 maart Proefstuderen bij de opleiding Biomedische Wetenschappen in het LUMC! Je stelt zelf je programma samen. Tijdens het Proefstuderen volg je daardoor de presentaties, proefcolleges en activiteiten die jij het interessantst vindt. Kun je deze dag niet? Zaterdag 30 november kun je ook bij ons komen Proefstuderen!

Wat is er te doen?

Tijdens het Proefstuderen maak je kennis met de sfeer in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast worden er presentaties gehouden over de opleidingen en geven docenten proefcolleges. Ouders zijn welkom, maar aankomende studenten hebben voorrang als de collegezalen vol zijn. 

Op de informatiemarkt in het onderwijsgebouw staan studentambassadeurs, docenten en studieadviseurs klaar met alle informatie die je nodig hebt om de juiste studiekeuze te maken. Ook voor praktische vragen kun je op de informatiemarkt terecht. Denk hierbij aan onderwerpen als selectie en plaatsing, studeren in Leiden of het buitenland en huisvesting. 

In het skillslab kun je vaardigheden oefenen, kleine testen en onderzoeken doen die je in je studie tegenkomt. Daarnaast kun je een rondleiding volgen door het Anatomisch Museum.

Dit het programma voor het Proefstuderen bij Biomedische Wetenschappen op vrijdag:

  Gebouw 1, collegezaal 1 Gebouw 3, foyer Gebouw 3, 2de verdieping Gebouw 3, begane grond
13:00 - 13:45 uur

Presentatie: Opleiding, selectie en plaatsing
Dr. Kees Tensen

Informatiemarkt Skillslab Anatomisch Museum
14:00 - 14:45 uur Proefcollege: Anatomie in Augmented Reality: bij ons mag je gamen!
Dr. Beerend Hierck
15:00 - 15:45 uur Presentatie studenten: Hoe is het om Biomedische Wetenschappen te studeren in Leiden?
16:00 - 16:45 uur Proefcollege: Hartregeneratie: wat kunnen we leren van het embryo
Prof.dr. Marie-José Goumans

 

Waarom Leiden?

Bij de bachelor Biomedische wetenschappen in het LUMC zijn onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg allemaal met elkaar verbonden. Universiteit Leiden en het LUMC kiezen voor uitdagende en kleinschalige werkvormen, waarbij de student zoveel mogelijk feedback en ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Je leert alles over het menselijk lichaam en blijft op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen binnen de medische wetenschap. 

Locatie

Het onderwijsgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum ligt op loopafstand van het station Leiden Centraal. Kom je met de auto? Parkeren is mogelijk in de parkeergarage via de ingang aan de Wassenaarseweg of die aan de Plesmanlaan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie