Universiteit Leiden

nl en
Loop een dag mee bij de Master van Management van de Publieke Sector

Studievoorlichting

Meeloopdag Master Management van de Publieke Sector

Datum
maandag 25 november 2019
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Zaal 3.46

Master Meeloopdag

Benieuwd hoe het is Management van de Publieke Sector (MPS) te studeren? Kom langs tijdens op de meeloopdagen van Management van de Publieke Sector (MPS) en maak kennis met de specialisaties Strategie, Advisering en Verandermanagement (SAV) en Public Affairs (PA).

Tijdens deze namiddag leer je huidige studenten kennen en ben je in de gelegenheid al je vragen over de opleiding te stellen aan de docenten en coordinatoren van de Master. Onder het genot van een kop koffie neemt de studentambassadeur, Frouke van den Heuvel, je mee op sleeptouw; vragen kun je natuurlijk aan haar stellen of aan staffleden.

Organisatieverandering

Organisaties die tot de publieke sector behoren, maken in Nederland ingrijpende veranderingen door. Reorganisaties zijn bij overheidsorganisaties en onderwijs-, zorg- en welzijnsinstellingen aan de orde van de dag. Organisatieveranderingen hebben betrekking op de structuur, de cultuur en het management van organisaties en hebben tot doel de effectiviteit en de efficiëntie te vergroten. Uiteraard verschillen de aard en het tempo van de doorgevoerde veranderingen van organisatie tot organisatie. Toch zijn er gemeenschappelijke elementen in de pogingen tot organisatievernieuwing in de publieke sector, die onder andere naar voren komen in de inhoud van de verandering. Allerlei publieke organisaties proberen een ‘klantvriendelijke’, ‘bedrijfsmatige’, ‘cliëntgerichte’, ‘marktconforme’ werkwijze te realiseren en werken ze aan ‘competentiemanagement’, ‘employability’ en ‘empowerment’. Het bedrijfsleven geldt daarbij als rolmodel. In de praktijk gaan die vernieuwingen met veel problemen gepaard en bestaat er vaak een grote discrepantie tussen de oogmerken van allerlei ‘verbeteringen’ en de feitelijke effecten ervan.

 

Locatie & routebeschrijving

Meld je hier aan voor de Meeloopdag van de Master Management van de Publieke Sector

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.