Universiteit Leiden

nl en
Loop een avond mee bij Management van de Publieke Sector

Studievoorlichting

Meeloopdag Management van de Publieke Sector

Datum
29 april 2019
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
Zaal
3.46

Loop een avond mee

Benieuwd hoe het is Management van de Publieke Sector (MPS) te studeren? Loop een avond mee tijdens en maak kennis met de specialisaties Strategie, Advisering en Verandermanagement (SAV) en Public Affairs (PA). Tijdens deze kleinschalige meeloopavond volg je een bestaand hoorcollege uit het vak Organisatieverandering. De studentambassadeur, Céline van der Boom, neemt je mee op sleeptouw; vragen kun je natuurlijk aan haar stellen of aan staffleden tijdens het college.

Organisatieverandering

Organisaties die tot de publieke sector behoren, maken in Nederland ingrijpende veranderingen door. Reorganisaties zijn bij overheidsorganisaties en onderwijs-, zorg- en welzijnsinstellingen aan de orde van de dag. Organisatieveranderingen hebben betrekking op de structuur, de cultuur en het management van organisaties en hebben tot doel de effectiviteit en de efficiëntie te vergroten. Uiteraard verschillen de aard en het tempo van de doorgevoerde veranderingen van organisatie tot organisatie. Toch zijn er gemeenschappelijke elementen in de pogingen tot organisatievernieuwing in de publieke sector, die onder andere naar voren komen in de inhoud van de verandering. Allerlei publieke organisaties proberen een ‘klantvriendelijke’, ‘bedrijfsmatige’, ‘cliëntgerichte’, ‘marktconforme’ werkwijze te realiseren en werken ze aan ‘competentiemanagement’, ‘employability’ en ‘empowerment’. Het bedrijfsleven geldt daarbij als rolmodel. In de praktijk gaan die vernieuwingen met veel problemen gepaard en bestaat er vaak een grote discrepantie tussen de oogmerken van allerlei ‘verbeteringen’ en de feitelijke effecten ervan.

Contact

Vragen over de meeloopmiddag, over de opleiding van Management van de Publieke Sector of het verschil tussen de tracks Strategie, Advisering en Veranderingmanagement (SAV) en Public Affairs (PA)? Neem contact op met de studentambassadeur: Céline van der Boom.

 

 

Locatie & routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie