Kom Proefstuderen bij Politicologie

Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Kom Proefstuderen bij Politicologie

Kom Proefstuderen bij de opleiding Politicologie en ervaar zelf hoe het is om te studeren. Dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en ervaar je hoe je onderwijs krijgt op de universiteit.

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als student proefcolleges, krijg je meer te horen over de arbeidsmarkt en kun je al je vragen stellen aan de docenten, studenten en studieadviseurs van Politicologie. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges, daarom vind je bij de colleges ook een aantal opdrachten die je van te voren kunt maken.

Programma

13:20 Centrale hal Faculteit der Sociale Wetenschappen — Start programma, koffie/thee/snack en algemene informatiemarkt
De studieadviseurs, onze studentambassadeur Linde Helfrich en studentvoorlichters beantwoorden jouw vragen.

13:30–14:15 S.C01—Studievoorlichting Politicologie en IP
Docent Marco Verschoor vertelt je kort over de studie Politicologie/IP. Daarna hoor je van onze studenten hoe zij hun studie beleven. Aan het woord komen twee ouderejaars studenten Politicologie of IP.

14:15–14:40 Centrale hal—Informatiemarkt
De studieadviseurs, onze studentambassadeurs en studentvoorlichters zullen aanwezig zijn om vragen van studenten te beantwoorden.

14:45–15.25u SC.01 Proef- en responsiecollege: Politicologie
Tijdens het proefcollege ervaar je hoe het is om plaats te nemen in de collegebanken. Docent Hilde van Meegdenburg neemt je mee in de wereld van de Politicologie.

15:30-16:10 SC.01—Proef- en responsiecollege ‘Internationale Politiek’
Docent Roos van der Haer laat je kennismaken met de wereld van de Internationale Politiek.

16:10-16:45 Frisse borrel en Meet & Greet studievereniging SPIL

Locatie & routebeschrijving