Kom Proefstuderen bij Pedagogische wetenschappen

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Ervaar zelf hoe het is om te studeren

Kom op 29 maart Proefstuderen bij Pedagogiek en ervaar zelf hoe het is om te studeren. Dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit.

Een ochtend in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als student proefcolleges, krijg je meer te horen over de arbeidsmarkt na een studie Pedagogiek en kun je al je vragen stellen aan de docenten, studenten en studieadviseurs van Pedagogische Wetenschappen. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges, daarom vind je bij de colleges ook een aantal opdrachten die je van te voren kunt maken.

Programma Proefstuderen

Begane grond

Ontvangst met koffie en thee in de centrale hal van de Faculteit der Sociale Wetenschappen

Zaal SC01 - door dr. Anja van der Voort en drs. Carien Nelissen

Algemene informatie over de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen.

Zaal SC01 - door prof. Lenneke Alink

Sara zit in groep 5 op de basisschool als haar schoolresultaten langzaam maar zeker achteruitgaan.
Tegelijkertijd signaleren haar ouders en de leerkracht ook een verandering in haar gedrag. Sara lijkt stiller en meer in zichzelf gekeerd te worden. Wat kunnen pedagogen en pedagogische wetenschappen bijdragen aan het achterhalen van de aard en oorzaken van de problemen waarmee Sara kampt? En welke bijdrage kunnen ze leveren aan het oplossen daarvan?

4de verdieping Faculteit der Sociale Wetenschappen

Je kunt kraampjes bezoekenom meer te weten te komen over:

1. de arbeidsmarkt voor pedagogen,
  2. inhoudelijke thema’s in de opleiding,
  3. vakken over het doen van onderzoek,
  4. studiebegeleiding en –advisering en
  5. de Studievereniging Emile.

Daarnaast zijn er studenten en docenten aanwezig om je vragen te beantwoorden.

De werkcolleges sluiten aan bij het onderwerp van het hoorcollege. Om deel te kunnen nemen aan een werkcollege moet ook het hoorcollege gevolgd zijn. Je kunt je voorkeur voor een werkcollege aangeven, we proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Deelname aan de werkcolleges staat alleen open voor scholieren. Ouders en andere begeleiders kunnen tijdens de werkcolleges deelnemen aan een speciaal Informatiecollege voor ouders.

Werkcollege 1: Sara en haar gezin

Zaal 5A47 door Whitney de Haan MSc

Werkcollege 2: Sara’s problemen in de klas

Zaal 1A01 door dr. Suzanne Mol