Kom Proefstuderen bij Natuurkunde

Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

Programma

De dag begint met een welkomstpresentatie over studeren aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Vervolgens start het opleidingsprogramma. Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de studie-opbouw, kun je rondkijken in het gebouw, volg je proefcolleges en maak je kennis met studenten en docenten van de opleiding.

Je kunt ervoor kiezen alleen het ochtend- of middagprogramma te volgen, of de hele dag te komen proefstuderen.

Ochtendprogramma:

Tot Activiteit
09:15 09:45 Inloop en ontvangst
09:45 10:15 Scholieren: algemene welkomstpresentatie
Ouders: algemene welkomstpresentatie
10:15 10:30 Lopen naar opleiding in Huygens & Oortgebouw
10:30 11:00

Waarom Natuurkunde studeren?

Een docent vertelt je wat er zo leuk is aan de opleiding Natuurkunde, wanneer je geschikt bent voor deze studie en wat je later kunt gaan doen met een diploma Natuurkunde op zak.

11:00 11:45

Informatiemarkt met koffie, thee en fris

Ontmoet studieadviseurs, studenten en docenten van de opleiding Natuurkunde. Neem een kijkje bij de studieverenigingen of blader studieboeken door. Stichting Rino zorgt voor spektakel.

11:45 12:00

Studie en studentenleven

Studentambassadeurs vertellen hoe het is om in Leiden te studeren. Niet alleen komt de inhoud en opzet van de studie Natuurkunde aan bod. Ze vertellen je ook alles over het studentenleven: hoe zoek je een kamer, welke verenigingen zijn er en wat is er allemaal te doen in Leiden?

12:00 12:45

Scholieren: Rondleiding en meet&greet met onderzoekers

Om de sfeer te proeven bezoek je labs, collegezalen en studieruimtes en praat je met onderzoekers.

Ouders: Lezing over een populair wetenschappelijk onderwerp
12:45 13:30

Scholieren: Lunch en meet&greet met docenten en studenten

Tijdens de lunch zit je aan tafel met studenten en docenten en kun je hen al je vragen stellen. Ga je ook nog naar een andere opleiding, dan is de lunch het moment om daar naartoe te gaan.

Ouders: Lunch met andere ouders, meet & greet met docenten en studenten

Middagprogramma:

Van Tot Activiteit
13:20 13:30 Nieuwe middagbezoekers: waarom Natuurkunde studeren?
13:30 14:15

Proefcollege Natuurkunde

14:15 15:30

Scholieren: experimenteel onderzoek Natuurkunde

Onder begeleiding van een docent en studenten ga je zelf ontdekken hoe een supergeleider zich gedraagt bij het afkoelen met vloeibare stikstof.

14:15 14:45

Ouders: rondleiding Huygens & Oortgebouw

Een docent Natuurkunde neemt u mee door het gebouw en vertelt u alles over de historie en toekomst van de natuurkunde in Leiden.

14:45 15:30

Ouders: forum met studenten, docenten, studieadviseurs en opleidingsdirecteurs

Is Natuurkunde een goede studie voor uw zoon of dochter? Hoe zit een universitaire opleiding in elkaar? Hoe zit het met de studiebegeleiding? Wat zijn de toekomstperspectieven? Wat komt er, behalve studeren, nog meer kijken bij het studentenleven? Stel al uw vragen aan de forumleden van de opleiding Natuurkunde.

Locatie & routebeschrijving