Kom Proefstuderen bij Griekse en Latijnse taal en cultuur

Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Ben jij leerling uit 5 / 6 vwo? Heb je al eens een Open Dag bezocht, en wil je ervaren hoe het is om Griekse en Latijnse taal en cultuur te studeren in Leiden? Kom Proefstuderen!

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoor- en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: we zullen je daarom huiswerk toesturen. Na afloop van de colleges, kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Griekse en Latijnse taal en cultuur studeert.

Praktisch

• Een week voor aanvang van het Proefstuderen ontvang je alle informatie over de locatie en de route.
  • Je volgt deze middag het hoor- en het werkcollege van één studie. Deelnemen aan meerdere studies is niet mogelijk.
  • Wil je je oriënteren op meerdere studies of meer weten over het studieprogramma? Dan is de Open Dag een geschikte dag voor jou.
  • Studeer je al? Ook dan ben je van harte welkom om te komen Proefstuderen.
  • Vragen? Stel ze via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Het gedetailleerde programma en huiswerk vind je in deze pdf

Tijd Activiteit
13.30-13.45 Hoe ziet jouw eerste jaar eruit? (door een student Griekse en Latijnse taal en cultuur)
13.45-14.30 Werkcollege Grieks: De Venetus A: aan de slag met het oudste Homerus-manuscript dat we hebben (door Dr. Tazuko van Berkel)
14.30-14.45 Pauze
14.45-15.30 Hoorcollege Cicero's dood en Cicero's eeuwige faam (door Dr. Christoph Pieper)
15.30-17.00

Stel je vragen! Informele borrel met studenten en docenten, en er staat fris en iets lekkers voor je klaar.

Locatie & Routebeschrijving