Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Biomedische wetenschappen

Studievoorlichting

Proefstuderen Biomedische wetenschappen

Datum
29 maart 2019
Tijd
Bezoekadres
LUMC Onderwijsgebouw
Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden

Een dag in de collegebanken

Alvast ervaren hoe het is om in de collegebanken te zitten, of gewoon een beter beeld krijgen van de studie Biomedische Wetenschappen? Kom dan vrijdag 29 maart Proefstuderen bij de opleiding Biomedische Wetenschappen in het LUMC! Je stelt zelf je programma samen. Tijdens het Proefstuderen volg je daardoor de presentaties, proefcolleges en activiteiten die jij het interessantst vindt. 

Wat is er te doen?

Tijdens het Proefstuderen maak je kennis met de sfeer in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast worden er presentaties gehouden over de opleidingen en geven docenten proefcolleges. Ouders zijn welkom, maar aankomende studenten hebben voorrang als de collegezalen vol zijn. 

Op de informatiemarkt in het onderwijsgebouw staan studentambassadeurs, docenten en studieadviseurs klaar met alle informatie die je nodig hebt om de juiste studiekeuze te maken. Ook voor praktische vragen kun je op de informatiemarkt terecht. Denk hierbij aan onderwerpen als selectie en plaatsing, studeren in Leiden of het buitenland en huisvesting. Je kunt de markt bezoeken tussen 10:00 uur en 16:00 uur.

In het skillslab kun je vaardigheden oefenen, kleine testen en onderzoeken doen die je in je studie tegenkomt. Je kunt je voor het skillslab aanmelden in het aanmeldformulier. 

Daarnaast is het Anatomisch Museum ook open tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Je kunt je voor een rondleiding aanmelden in het aanmeldformulier.

Download hier het volledige programma.

Waarom Leiden?

Bij de bachelor Biomedische wetenschappen in het LUMC zijn onderwijs, onderzoek en pati├źntenzorg allemaal met elkaar verbonden. Universiteit Leiden en het LUMC kiezen voor uitdagende en kleinschalige werkvormen, waarbij de student zoveel mogelijk feedback en ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Je leert alles over het menselijk lichaam en blijft op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen binnen de medische wetenschap. 

Locatie

Het onderwijsgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum ligt op loopafstand van het station Leiden Centraal. Kom je met de auto? Parkeren is mogelijk in de parkeergarage via de ingang aan de Wassenaarseweg of die aan de Plesmanlaan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie