Kom Proefstuderen bij Biologie

Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

Programma

De dag begint met een welkomstpresentatie over studeren aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Vervolgens start het opleidingsprogramma. Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de studie-opbouw, kun je rondkijken in de gebouwen, volg je proefcolleges en maak je kennis met studenten en docenten van de opleiding.

Van Tot Activiteit
09:15 09:45 Inloop en ontvangst
09:45 10:15 Algemene welkomstpresentatie
10:15 10:45 Lopen naar de opleiding Biologie en ontvangst in het Sylvius Laboratorium
10:45 11:30

Informatie over de opleiding Biologie: welkomstwoord door onderwijsdirecteur, en onze studentambassadeurs vertellen je hoe het is om Biologie te studeren in Leiden.

11:30 12:45 Om de sfeer te proeven krijg je een rondleiding langs de labs, collegezalen en studieruimtes.
12:45 13:15

Lunch

Tijdens de lunch ontmoet je studenten en docenten om met hen te praten en je vragen te stellen.

13:15 14:45

Minicollege met verdiepingspracticum

1. Biodiversiteit en de loop van de evolutie
    Kom door deelname aan het practicum meer te weten over biodiversiteit en de loop van de evolutie. Je komt in aanraking met dieren die je nog niet eerder van dichtbij hebt gezien. Bovendien gaan we kijken naar de meest diverse diergroep ter wereld: de insecten.
  2. Multiresistente bacteriën
    Multiresistente bacteriën zijn steeds vaker in het nieuws. In ziekenhuizen, maar ook in kippenstallen en in kweekvijvers voor vissen komen antibioticaresistente bacteriën voor. In het proefcollege gaan we in op de vraag hoe dat komt en wat we eraan kunnen doen.
14:45   Afsluiting

Locatie & routebeschrijving