Universiteit Leiden

nl en
Loop een avond mee bij Management van de Publieke Sector

Studievoorlichting

Meeloopdag Management van de Publieke Sector: Strategie, Advisering en Verandermanagement

Datum
6 maart 2019
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague
Zaal
3.60

Loop een avond mee

Benieuwd hoe het is Management van de Publieke Sector (MPS) te studeren? Loop een avond mee tijdens en maak kennis met de specialisatie Strategie, Advisering en Verandermanagement (SAV). Tijdens deze kleinschalige meeloopavond volg je een bestaand hoorcollege uit het vak Politiek-Ambtelijke Verhoudingen. De studentambassadeur, Céline van der Boom, neemt je mee op sleeptouw; vragen kun je natuurlijk aan haar stellen of aan staffleden tijdens het college.

Politiek-Ambtelijke Verhoudingen

Dit vak gaat in een serie van zeven colleges in op het thema politiek-ambtelijke verhoudingen in relatie tot publiek management en het openbaar bestuur. Aan de hand van concrete cases uit de praktijk sinds het jaar 2002 (start kabinet Balkenende I), bespreken we klassieke en hedendaagse opvattingen over een scheiding tussen politiek en bestuur en gaan in op de soms gespannen verhoudingen tussen politiek en ambtenarij. Daarbij staan analyse van verhoudingen en advies over mogelijke oplossingen voor problemen voorop.

Contact

Vragen over de meeloopmiddag, over de opleiding van Management van de Publieke Sector of het verschil tussen de tracks Strategie, Advisering en Veranderingmanagement (SAV) en Public Affairs (PA)? Neem contact op met de studentambassadeur: Céline van der Boom.

 

 

Locatie & routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie