Universiteit Leiden

nl en
Kom naar de Open Dag op 23 februari

Studievoorlichting

Open Dag

Datum
23 februari 2019
Tijd
Bezoekadres
Meerdere locaties
in Leiden

Start je studiekeuze bij de Universiteit Leiden

Ontdek welke studie bij jou past
Heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Of twijfel je tussen een flink aantal studies? Op zaterdag 23 februari kun je tijdens onze Open Dag ontdekken welke studie bij jou past. Alle opleidingen uit Leiden en Den Haag presenteren zich. Vergelijk opleidingen, stel je vragen en bezoek de stad!

Voor wie is de Open Dag?
De Open Dag vindt plaats voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die aan de start staan van hun studiekeuze. Heb je je vwo-diploma behaald en ben je er een jaartje tussenuit geweest? Of ben je hbo'er? Ook dan ben je van harte welkom!

Programma

Waar gaat de studie over? Welke vakken krijg je en wat kun je ermee doen? Je krijgt het allemaal te horen bij de opleidingspresentaties op diverse locaties in het centrum, op loopafstand van elkaar. Helaas kun je dus niet op alle faculteiten een kijkje nemen, maar tijdens de presentaties krijg je zeker een goed beeld van waar je gaat studeren, of dat nu in Leiden of Den Haag is!

Ouders mee?
Bij registratie dien je ook aan te geven of je wel of niet 1 ouder of begeleider meeneemt. Wil je graag 2 ouders meenemen? Eén van hen kan vast rondkijken op de informatiemarkt. Hier ben je de hele dag welkom om al je vragen te stellen aan studenten, docenten en studieadviseurs. En natuurlijk om al het informatiemateriaal dat je nodig hebt voor je studiekeuze te verzamelen.

 

Laat je verrassen en luister naar jonge Leidse wetenschappers en muziek tijdens Soul & Brains:

12.00 Sanne Frequin (Kunstgeschiedenis): Waarom waren Middeleeuwers als de dood voor Magere Hein?
13.00 Meike de Boer (Taalwetenschap): Hoe herkenbaar is jouw stemgeluid?
14.00 Rob van Wijk (Bio-Farmaceutische Wetenschappen): Worden medicijnen steeds slimmer?
15.00 David Ehrhardt (Liberal Arts & Sciences: Global Challenges): Hoe bestuur je een corrupte oliestaat?


Locatie: Old School, Pieterskerkhof 4a, 2311 SR Leiden

Maak een City Tour (Nederlandstalig) met studenten en neem een kijkje in een studentenkamer en bij een studentenvereniging. Of zet een koptelefoon op en laat je door een enthousiaste gids meenemen op een Silent Disco City Tour (Engelstalig). Zo leer je de stad goed kennen!

Start: 10.15, 12.45 en 15.15 uur. Verzamelen bij het Plein Stad en Studentenleven in de Pieterskerk.

Proef hoe lekker Leiden is en profiteer van een speciaal Open Dag menu voor maximaal 10 euro!  

Tip: vergeet niet te reserveren, want het belooft een drukke dag te worden. Ook kun je tussen 11.30 uur en 13.30 uur lunchen in het Lipsius en het Kamerlingh Onnes Gebouw.

Vanwege beperkte parkeergelegenheid raden wij je af om met de auto te komen. Kom dus met het openbaar vervoer! Bij het Centraal Station Leiden en op andere punten in de stad staan studenten en Leidse Wegwijzers klaar om je de weg te wijzen en je vragen te beantwoorden.

Ook kun je vanaf het station en vanaf de verschillende locatie een Tuktuk nemen! Zo ben je lekker snel op de juiste plek en zie je nog wat van de stad.

Check tijdig 9292.nl om te zien of er nog vertragingen zijn in verband met wegwerkzaamheden.

Bekijk hier alle locaties en adressen van de Open Dag.

Toegangsbewijs

1. Ik heb geen toegangsbewijs ontvangen, wat nu?

Heb je geen bewijs in je inbox zitten, kijk dan ook in je spambox of het bewijs daar terecht is gekomen. Zit hij er niet in, vraag dan hier opnieuw je bewijs aan.

2.Waarom is er een toegangsbewijs?
Vanwege de grote belangstelling voor de Open Dag is het belangrijk je van te voren aan te melden zodat je verzekerd bent van een plekje bij de presentatie(s) van jouw keuze. Door je aan te melden ontvang je een toegangsbewijs en heb je voorrang op mensen die op de valreep besluiten naar de Open Dag te komen (zonder zich van te voren aan te melden).

3. Ik heb mijn toegangsbewijs per ongeluk verwijderd, wat nu?
Je kunt een nieuw bewijs aanvragen. Vraag hier een nieuw bewijs aan.

4. Moet ik mijn toegangsbewijs uitgeprint mee nemen of kan ik het ook op mijn telefoon laten zien?
Je mag het bewijs ook op je telefoon laten zien.

Ouder meenemen

1. Ik heb aangegeven geen ouder mee te brengen, maar ik wil dit aanpassen. Kan dit?
Dit kun je aanpassen via de link in je toegangsbewijs, mits de presentatie(s) er nog ruimte voor overla(a)t(en). Wanneer een bepaalde presentatie al bijna vol zit, kan het zijn dat je ouder niet mee kan naar deze presentatie. Hij of zij kan dan met een kopje koffie op je wachten of praten met studenten of adviseurs op de informatiemarkt in de Pieterskerk.

2. Kan ik echt maar één ouder meenemen?
Vanwege de grote belangstelling kun je echt maar één ouder meenemen naar de presentaties. Wel mag je met twee ouders de informatiemarkt bezoeken en kan er één ouder met een kop koffie wachten terwijl de andere ouder je tijdens de presentatie vergezelt.

Programma

1. Ik wil mijn programma aanpassen / me afmelden, hoe doe ik dit?
Via de link in je toegangsbewijs kun je je programma aanpassen of je afmelden.
Let op: als je je programma aanpast krijg je ook een nieuw toegangsbewijs toegestuurd (deze verschijnt na aanmelding ook in beeld).

2. Alle presentaties die ik graag wil bezoeken zitten vol. Heeft het nog zin om naar de Open Dag te komen?
Je bent van harte welkom op de informatiemarkt in de Pieterskerk, hier zijn van alle opleidingen studenten, docenten en/of studieadviseurs aanwezig om mee te praten. Ook kun je hier allerlei informatiemateriaal verzamelen en je aanmelden voor een wandeling door Leiden.

Locaties

1. Zijn de presentaties op de locaties waar ook de opleiding normaal college geeft?
De Open Dag is georganiseerd op verschillende locaties in en rondom het stadscentrum en niet in de faculteitsgebouwen (met uitzondering van het Lipsius- en het Kamerlingh Onnes Gebouw). Zo is alles op loopafstand en ben je snel waar je moet zijn. Helaas kun je dus niet op alle faculteiten een kijkje nemen, maar tijdens de presentaties krijg je zeker een goed beeld van waar je gaat studeren!

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie