Universiteit Leiden

nl en
Beleef de studie, proef het studentenleven

Studievoorlichting

Krokusklas Politicologie en Internationale Politiek

Datum
25 februari 2019 - 27 februari 2019
Bezoekadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Proef de sfeer in en rond de collegebanken

Krokusklas politicologie 2017Overweeg jij of je na de middelbare school politicologie wilt gaan studeren? Wil jij je nog een beter beeld vormen van de specialisatie Internationale Politiek? Wil je de sfeer proeven in misschien wel de leukste studentenstad van Nederland? Kom dan de komende voorjaarsvakantie naar Leiden en doe mee met de Krokusklas van 25 tot en met 27 februari 2019!

Tijdens de Krokusklas laten we je gedurende drie dagen kennismaken met de studie Politicologie en de specialisatie Internationale Politiek. Daarnaast kun jij je een beeld vormen van hoe het is om in Leiden te studeren.

Voor wie?

De Krokusklas wordt georganiseerd voor leerlingen uit 5 en 6 VWO. Wanneer je na het bijwonen van voorlichtingsactiviteiten zoals open dagen en meeloopdagen enthousiast bent geraakt over de studie Politicologie ofwel de specialisatie Internationale Politiek, is de Krokusklas een een prachtige ervaring die een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gefundeerde studiekeuze.

Hoeveel?

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Die bedragen € 15,– per persoon.

Aanmelden?

Je kunt je online aanmelden voor de Krokusklas:

› Inschrijfformulier

Programma

Het programma zal onder andere bestaan uit colleges over het thema ‘Europa: diversiteit of eenheid?’. In mei vinden de Europese Parlementsverkiezingen plaats, geen toepasselijker thema dus dan Europa en de Europese Unie. De slogan van de EU luidt: in varietate concordia (united in diversity). Maar wat is belangrijker in een wereld met internationale spanningen en veiligheidskwesties, met Trump, Erdogan en Xi Jinping aan het roer, diversiteit of eenheid? En wat betekent dit voor Nederland?

De Krokusklas bestaat echter niet alleen maar uit colleges. Wij zullen proberen je een zo goed en compleet mogelijk beeld te geven van hoe jij je studententijd in Leiden kunt invullen. Er zal bijvoorbeeld voorlichting gegeven worden over jouw mogelijkheden tijdens het derde jaar Politicologie of IBO, de mogelijke masters en carrièreperspectieven. Ook maak je kennis met de Studievereniging voor Politicologen in Leiden, de SPIL. Zij zullen een inhoudelijke activiteit en een knallend feest organiseren. Verder staat er een excursie naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag op het programma en krijg je een rondleiding door het stadhuis van Leiden.

De Krokusklas bestaat echter niet alleen maar uit colleges. Wij zullen proberen je een zo goed en compleet mogelijk beeld te geven van hoe jij je studententijd in Leiden kunt invullen. Er zal bijvoorbeeld voorlichting gegeven worden over jouw mogelijkheden tijdens het derde jaar Politicologie of IBO, de mogelijke masters en carrièreperspectieven. Ook maak je kennis met de Studievereniging voor Politicologen in Leiden, de SPIL. Zij zullen een inhoudelijke activiteit en een knallend feest organiseren. Verder staat een excursie naar Den Haag, het politieke hart van Nederland, op het programma en krijg je tussendoor de mooiste plekjes van Leiden te zien.

Gedurende de Krokusklas logeer je bij studenten Politicologie/IP. Deze studenten zullen je onderdak bieden in hun studentenhuis en kunnen je alles vertellen over de studie en over studeren in Leiden in het algemeen. Zij zullen ervoor zorgen dat je ’s ochtends lekker kunt ontbijten en op tijd weer op locatie bent. Op de universiteit krijg je elke dag een smakelijke lunch en ’s avonds eet je bij verschillende studentenverenigingen.

Numerus fixus

De Krokusklas vindt plaats ná de inschrijfdeadline voor de opleidingen die starten in september 2019 (die deadline valt op 15 januari 2019). Voor 5VWO maakt dit geen verschil. Zit je in 6VWO en neem je een tussenjaar? Of heb je je keuze al gemaakt maar wil je alsnog meedoen? Je bent van harte welkom!

Contact

Heb je vragen over de Krokusklas? Stel ze gerust, per mail:

› krokusklas@fsw.leidenuniv.nl

Meer weten over Politicologie en Internationale Politiek?

Overzicht Bsc Politicologie

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie