Loop een dagje mee bij Pedagogische Wetenschappen

Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Loop een dagje mee met Pedagogische Wetenschappen

Denk je erover om Pedagogische Wetenschappen te studeren en wil je graag een beter beeld van de studie? Dan is hier je kans!

Op de meeloopdag beleef je een dag uit het leven van een pedagogiekstudent: je volgt een werkgroep en een college met eerstejaarsstudenten. Je krijgt een rondleiding door de faculteit en als je dat wilt óók door de stad! Natuurlijk kun je al je vragen kwijt op deze dag.

Om mee te kunnen lopen bij Pedagogiek zit je minimaal in 6 vwo en heb je de Open Dag van Universiteit Leiden bezocht of meegedaan met Proefstuderen bij Pedagogische Wetenschappen.

Loop een dagje mee met Pedagogische Wetenschappen en meld je aan!

Programma Meeloopdag

We verzamelen op Leiden Centraal om vervolgens samen op te lopen naar de faculteit.

Wij willen graag je beter leren kennen en jij ons waarschijnlijk ook! Hoe beter dan met elkaar eten?

Wat is een werkgroep?

Tijdens een werkgroep maak je in kleine groepjes opdrachten en deze bespreek je met elkaar. Er wordt vaak gediscusieerd en het kan voorkomen dat je een presentaties geeft die je hebt voorbereid. Er wordt in ieder geval een actieve houding van je verwacht!

Tijdens de rondleiding maak je kennis met de Faculteit der Sociale Wetenschappen. We zullen ook eventjes binnenlopen bij Emile, de studievereniging van Pedagogische Wetenschappen.

Het hoorcollege 'Inleiding in de Ontwikkelingspsychologie' besteedt aandacht aan de algemene principes van ontwikkeling en de grote theorieën op dit gebied. De ontwikkeling van kinderen, met aandacht voor de babytijd, peutertijd, kleutertijd, basisschoolleeftijd en de adolescentie wordt behandeld. Hierbij is steeds aandacht voor zowel de fysieke, cognitieve als de sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook wordt de rol van ouders, leeftijdgenoten, de school en cultuur in de ontwikkeling van kinderen besproken. Lees meer over dit hoorcollege in de e-Studiegids ›

Contact

Heb je nog vragen over de meeloopdag van Pedagogische Wetenschappen? Onze studentambassadeur Pedagogiek weet overal het antwoord op: mail de studentambassadeur ››

Locatie en routebeschrijving