Kom Proefstuderen bij Politicologie

Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Kom Proefstuderen bij Politicologie

Kom Proefstuderen bij de opleiding politicologie of Internationale Politiek en ervaar zelf hoe het is om te studeren. Dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je krijgt vooraf opdrachten om je voor te bereiden op de colleges of werkgroepen die je volgt op de dag zelf. Zo maak je kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit.

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als student proefcolleges, krijg je meer te horen over de arbeidsmarkt en kun je al je vragen stellen aan de docenten, studenten en studieadviseurs van Politicologie. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges, daarom vind je bij de colleges ook een aantal opdrachten die je van te voren kunt maken.

• 13:20 Centrale hal
    Start programma: koffie/thee/snack en algemene informatiemarkt
    De studieadviseurs, onze studentambassadeur Linde Helfrich en studentvoorlichters zullen aanwezig zijn om vragen van studenten te beantwoorden.
  • 13:30-14:25 S.C01
    Studievoorlichting Politicologie en IP
    Een docent vertelt je kort over de studie Politicologie/IP waarna studenten vertellen hoe zij hun studie beleven.  Aan het woord komen achtereenvolgens een eerste-, tweede- en derdejaarsstudent Politicologie of IP.
  • 14:30-15:00 Centrale hal
    Informatiemarkt
    De studieadviseurs, onze studentambassadeurs en studentvoorlichters zullen aanwezig zijn om vragen van studenten te beantwoorden.
  • 15:00-16:00 S.C01
    Proef- en responsiecollege: “Institutionele crisis”
    Tijdens het proefcollege ervaar je hoe het is om plaats te nemen in de collegebanken. De docent Arjen Boin neemt je mee in de wereld van de Politicologie.
  • 16:00-16:30 S.C01
    Arbeidsmarktvoorlichting en Studievereniging SPIL Weet je niet zo goed wat je later kunt worden na je studie Politicologie of IP? Wij zullen je vertellen waar onze studenten zoal zijn terechtgekomen en wat ze ervoor moesten doen om hun droombaan te vinden. Aansluitend vertelt de studievereniging SPIL over hun activiteiten.
  • 16:30 Einde Proefstudeerdag

Huiswerk

Lees hoofdstuk 3 (‘Het leerstuk institutionele crisis’) van het boekje Institutioneel crisis management: Een kritiek incident, sociale media dynamiek en Rellen in Den Haag.

Locatie & routebeschrijving

Pieter de la Courtgebouw, Wassenaarseweg 52, 2333 AK Leiden