Kom Proefstuderen bij Informatica & Economie

Science Campus
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

Programma

De dag begint met een welkomstpresentatie over studeren aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Vervolgens start het opleidingsprogramma. Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de studie-opbouw, kun je rondkijken in het gebouw, volg je proefcolleges en maak je kennis met studenten en docenten van de opleiding.

09:15

Ontvangst en informatiemarkt in het Gorlaeus Laboratorium

09:45

Algemeen welkomstwoord

10:45

Welkom door de opleidingsdirecteur dr. Marcello Bonsangue

11:00

Proefcollege "Data, data en nog meer data"

In dit proefcollege bekijken we hoe we op eenvoudige wijze data kunnen verwerken en in het practicum ga je zelf aan de slag met zowel statische als "streaming" data.

11:40

Naar het informatica gebouw: het Snellius

11:55

Practicum "Data, data en nog meer data"

12:45

13:30

Wat houdt de afstudeerrichting Informatica in? Een docent licht toe.

13:45

Proefcollege "Sport Data Science"

In dit proefcollege krijg je meer te weten over wat er gebeurd op het gebied van Sport Data Science. Met data science kunnen veel sporten vooruit geholpen worden om de prestaties op het hoogste niveau te verbeteren, blessures te voorkomen en ook om mensen in de breedtesport te motiveren om te gaan sporten. In Leiden is dit een onderwerp waar onderzoek naar wordt gedaan.

14:30

Student aan het woord

De kans om tijdens de pauze al je vragen te stellen aan een aantal studenten van onze opleiding!

14:45

Proefcollege "Je bevindt je in de Vierde Industriële Revolutie!" door Tyron Offerman

Nieuwe technologieën komen met hoog tempo op ons, maar ook op organisaties, af. In dit proefcollege kijken we kort terug naar de voorgaande industriële revoluties. Vervolgens gaan we kijken wat dit nieuwe tijdperk voor een impact heeft op de business en IT van organisaties.

15:30

Afsluiting