Kom Proefstuderen bij Geschiedenis

Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Ben jij leerling uit 5 / 6 vwo? Heb je al eens een Open Dag bezocht, en wil je ervaren hoe het is om Geschiedenis te studeren in Leiden? Kom Proefstuderen!

Een middag in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen volg je als een student een hoor- en werkcollege. Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges: je moet daarom wat huiswerk maken. Na afloop van de colleges kun je tijdens de borrel al je vragen stellen aan de docent en aan een student die Geschiedenis studeert.

Praktische informatie

• Een week voor aanvang van het Proefstuderen ontvang je alle informatie over de locatie en de route.
  • Je volgt deze middag het hoor- en het werkcollege van één studie. Deelnemen aan meerdere studies is niet mogelijk.
  • Wil je je oriënteren op meerdere studies of meer weten over het studieprogramma? Dan is de Open Dag een geschikte dag voor jou.
  • Studeer je al? Ook dan ben je van harte welkom om te komen Proefstuderen.
  • Vragen? Stel ze via proefstuderen@hum.leidenuniv.nl

Programma

Voor het Proefstuderen van Geschiedenis worden de studiekiezers verdeeld in vier groepen met elk een ander programma. Op 16 november krijgt iedereen die zich heeft aangemeld voor het Proefstuderen een e-mail met daarin de groepsverdeling. Mocht je je nog na 16 november aanmelden, dan ontvang je zo snel mogelijk in welke groep je zit.

Klik hier voor het programma en het huiswerk van groep A

Klik hier voor het programma en het huiswerk van groep B

Klik hier voor het programma en het huiswerk van groep C

Klik hier voor het programma en het huiswerk van groep D