Kom Proefstuderen bij Geneeskunde

LUMC Onderwijsgebouw
Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden

Een dag in de collegebanken

Alvast ervaren hoe het is om in de collegebanken te zitten, of gewoon een beter beeld krijgen van de studie Geneeskunde? Kom dan zaterdag 24 november Proefstuderen bij de faculteit Geneeskunde/LUMC! Je kunt kiezen tussen de ochtend en de middag en stelt je programma zelf samen. Tijdens het Proefstuderen volg je daardoor de presentaties, proefcolleges en activiteiten die jij het interessantst vindt. Kun je deze dag niet? Vrijdag 23 november kun je ook bij ons komen Proefstuderen!

Wat is er te doen?

Tijdens het Proefstuderen maak je kennis met de sfeer in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast worden er presentaties gehouden over de opleidingen en geven docenten proefcolleges. Ouders zijn welkom, maar aankomende studenten hebben voorrang als de collegezalen vol zijn.

Op de informatiemarkt in het onderwijsgebouw staan studentambassadeurs, docenten en studieadviseurs klaar met alle informatie die je nodig hebt om de juiste studiekeuze te maken. Ook voor praktische vragen kun je op de informatiemarkt terecht. Denk hierbij aan onderwerpen als selectie en plaatsing, studeren in Leiden of het buitenland en huisvesting. Je kunt de markt bezoeken tussen 09:00 uur en 17:00 uur.

In het skillslab kun je vaardigheden oefenen, kleine testen en onderzoeken doen die je in je studie tegenkomt. Het lab is van 09:00 - 17:00 uur open voor vrije inloop.

Daarnaast is het Anatomisch Museum ook open tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Wil je graag rondgeleid worden? Bij het aanmelden voor het Proefstuderen kun je je ook aanmelden voor een korte rondleiding door het museum.

Dit is het programma van de zaterdagochtend:

Onderwijsgebouw, Burumazaal Ziekenhuisgebouw, collegezaal 5
09:30 - 10:15 uur Presentatie: opleiding, selectie en plaatsing*
Prof.dr. Pancras Hogendoorn

10:45 - 11:30 uur Proefcollege: Evidence-based neurosurgery
Prof.dr. Wilco Peul
Presentatie studenten: Hoe is het om Geneeskunde te studeren in Leiden?
12:00 - 12:45 uur Proefcollege: Er komt een man bij de dokter
Prof.dr. Marco de Ruiter

En dit is het programma van de zaterdagmiddag:

Onderwijsgebouw, Burumazaal Ziekenhuisgebouw, collegezaal 5
13:30 - 14:15 uur Presentatie: opleiding, selectie en plaatsing*
Dr. Alexandr Sramek

14:45 - 15:30 uur Proefcollege: Artrose; van diversiteit in moleculaire paden tot effectieve therapie op maat
Dr. Ingrid Meulenbelt
Presentatie studenten: Hoe is het om Geneeskunde te studeren in Leiden?
16:00 - 16:45 uur Proefcollege: Opvang en behandeling van multitraumapatiënten
Drs. Kees Bartlema

*Let op: als je naar de presentatie over opleiding, selectie en plaatsing tijdens de Open Dag bent geweest, dan is deze tijdens het Proefstuderen niet verplicht. Dit geeft je extra tijd om de informatiemarkt, het skillslab of het Anatomisch Museum te bezoeken.

Bekijk hier het hele programma voor het Proefstuderen.

Wil je na of voor het Proefstuderen een hapje eten? Dan kan dat in het restaurant van het LUMC! Uiteraard zijn er op loopafstand van het LUMC, in het centrum van Leiden, ook genoeg leuke lunchlocaties.

Waarom Leiden?

Bij de bachelor Geneeskunde in het LUMC zijn onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg allemaal met elkaar verbonden. Universiteit Leiden en het LUMC kiezen voor uitdagende en kleinschalige werkvormen, waarbij de student zoveel mogelijk feedback en ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Je komt al snel in contact met patiënten, leert alles over het menselijk lichaam en blijft op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen binnen de medische wetenschap.

Locatie

Het onderwijsgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum ligt op loopafstand van het station Leiden Centraal. Kom je met de auto? Parkeren is mogelijk in de parkeergarage via de ingang aan de Wassenaarseweg of die aan de Plesmanlaan.