Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij Geneeskunde

Studievoorlichting

Proefstuderen Geneeskunde

Datum
24 november 2018
Tijd
Bezoekadres
LUMC Onderwijsgebouw
Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden

Een dag in de collegebanken

Alvast ervaren hoe het is om in de collegebanken te zitten, of gewoon een beter beeld krijgen van de studie Geneeskunde? Kom dan zaterdag 24 november Proefstuderen bij de faculteit Geneeskunde/LUMC! Je stelt je programma deze dag zelf samen. Tijdens het Proefstuderen volg je daardoor de presentaties, proefcolleges en activiteiten die jij het interessantst vindt. Kun je deze dag niet? Vrijdag 23 november kun je ook bij ons komen Proefstuderen!

Wat is er te doen?

Kom Proefstuderen als je in  4 of 5 vwo zit, of instroomt vanuit het hbo. Ouders zijn welkom, maar aankomende studenten hebben voorrang als de collegezalen vol zijn. Tijdens het Proefstuderen maak je kennis met de sfeer in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Daarnaast worden er presentaties gehouden over de opleidingen en geven docenten proefcolleges. 

Op de informatiemarkt in het onderwijsgebouw staan studentambassadeurs, docenten en studieadviseurs klaar met alle informatie die je nodig hebt om de juiste studiekeuze te maken. Ook voor praktische vragen kun je op de informatiemarkt terecht. Denk hierbij aan onderwerpen als selectie en plaatsing, studeren in Leiden of het buitenland en huisvesting. 

Waarom Leiden?

Bij de bachelor Geneeskunde in het LUMC zijn onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg allemaal met elkaar verbonden. Universiteit Leiden en het LUMC kiezen voor uitdagende en kleinschalige werkvormen, waarbij de student zoveel mogelijk feedback en ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen. Je komt al snel in contact met patiënten, leert alles over het menselijk lichaam en blijft op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen binnen de medische wetenschap. 

Locatie

Het onderwijsgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum ligt op loopafstand van het station Leiden Centraal. Kom je met de auto? Parkeren is mogelijk in de parkeergarage via de ingang aan de Wassenaarseweg of die aan de Plesmanlaan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie