Kom Proefstuderen bij Bioinformatica

Science Campus
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

Programma

De dag begint met een welkomstpresentatie over studeren aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Vervolgens start het opleidingsprogramma. Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de studie-opbouw, kun je rondkijken in het gebouw, volg je proefcolleges en maak je kennis met studenten en docenten van de opleiding.

Tijd Activiteit
09:15 Ontvangst en informatiemarkt in het Gorlaeus Laboratorium
09:45 Algemeen welkomstwoord
10:15 Lopen naar Van Steenis Gebouw
10:45 Welkom door de opleidingsdirecteur dr. Walter Kosters
11:00

Proefcollege "Data, data en nog meer data"

In dit proefcollege bekijken we hoe we op eenvoudige wijze data kunnen verwerken en in het practicum ga je zelf aan de slag met zowel statische als "streaming" data.

11:40

Naar het informatica gebouw: het Snellius

11:55

Practicum "Data, data en nog meer data"

12:45 Lunch
13:15 Lopen naar het Biologie-gebouw: het Sylvius
13:30

Wat houdt de afstudeerrichting Bioinformatica in? Een docent licht toe.

13:45

Proefcollege “Biologie binnen de bioinformatica-opleiding” door dr. J. van den Brink.

Tijdens de bioinformatica-opleiding wordt kennis-gemaakt met theorie en praktijk van de biologie. De studenten voeren moleculaire en biochemische experimenten uit om zodoende beter begrip te krijgen van de biologie. Tijdens dit korte college zal uitgelegd worden welke kennis en vaardigheden achter een biologische dataset zit. Ook zal er een korte toelichting zijn op de biologische experimenten van het eerste jaar van de bioinformatica-opleiding.

14:30

Student aan het woord

De kans om tijdens de pauze al je vragen te stellen aan een aantal studenten van onze opleiding!

14:45

Proefcollege "Bioinformatica: wat is dat eigenlijk?" door Prof.dr.ir. Fons Verbeek

In dit college komen de huidige ontwikkelingen binnen de bioinformatica aan bod, een breed spectrum van onderzoeksgebieden. Kennis en inzicht in data is van groot belang voor voortgang in het onderzoek in de levenswetenschappen. Een kruisbestuiving tussen informatica en biologie.

15:30 Afsluiting

Locatie & routebeschrijving