Studievoorlichting

Online Proefstuderen LST

1 november 2018 - 16 december 2018

Voor de opleidingen LST en MST kun je deelnemen aan dezelfde Online Proefstudeer-module: "Moderne chemie is overal". De module is  bedoeld om je te verdiepen in de studie en te bekijken welke studie bij je past.

De focus ligt op een aantal belangrijke onderwerpen binnen de chemie en de life sciences, namelijk het leven en de gezondheid, ziekten en duurzame energie en chemie: allemaal wereldwijde problemen waar life sciences en de chemie een oplossing voor kunnen leveren.

In de module bekijk je verschillende onderwerpen vanuit het LST- en het MST-perspectief.

• Je leert over het gebruik van koolhydraten in medicijnen, het bestrijden van kanker, een schoner milieu en het gebruik van water als energiebron. Je krijgt een beeld van het reilen en zeilen van onderzoek in laboratoria rondom de life sciences en de chemie.
  • Je maakt kennis met de onderzoeksgebieden behorende bij de twee studies, zodat je het karakter van de twee studies en het verschilertussen leert kennen.
  • Om een realistisch beeld van de studie te geven is het niveau van een deel van deze module gericht op dat van een beginnende student. Vergeet niet dat voor zowel de studie LST als MST veel kennis van wiskunde B, natuurkunde en scheikunde nodig is. Heb je die kennis én passie, meld je dan aan voor de LST/MST-online proefstudeer module: Moderne Chemie is overal.

Aanmelden?

Wil je online proefstuderen voor LST, meld je dan vóór 24 oktober 12.00u aan. Vanaf 1 november 2018 kun je dan online proefstuderen in je eigen tempo. Je hebt tot uiterlijk 16 december de tijd om de module af te ronden.