Universiteit Leiden

nl en
Loop een dagje mee bij Bestuurskunde: Economie, Bestuur en Management

Studievoorlichting

Meeloopdag Bestuurskunde: Economie, Bestuur en Management

Datum
20 november 2018
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague

Loop een dagje mee

Benieuwd hoe het is om Bestuurskunde: Economie, Bestuur en Managent (EBM) te studeren? Loop een dagje mee! Je maakt op deze dag met de specialisatie: Economie, Bestuur en Management. tijdens de kleinschalige meeloopdag volg je een presentatie en een bestaand hoorcollege uit het vak Macro- Economie. Daarnaast krijg je een rondleiding door het gebouw en kun je al je vragen stellen aan studenten, zodat je goed de sfeer kunt proeven. 

Voor wie?
Voordat je aan de meeloopdag van Economie, Bestuur en Management deelneemt, is het belangrijk dat je je hebt verdiept in de opleiding. Dit kan door de open dag te bezoeken en de opleidingsbrochure en/of de website grondig door te nemen. 

Kan ik meerdere hoorcolleges op 1 dag volgen?
Dit is helaas niet mogelijk, omdat je meegaat met ‘echte’ hoorcolleges, die dus van te voren al gepland zijn en afgestemd zijn op de rest van het rooster van onze studenten. Het komt in de praktijk bijna niet voor dat hoorcolleges achter elkaar gepland worden. Hierdoor is het dus ook niet mogelijk om twee hoorcolleges achter elkaar te volgen.

Is het college goed te volgen voor een ‘meeloper’?
Dit zal per vak en per hoorcollege verschillen. Als je al wat kennis hebt van het vak, dan zal dat zeker schelen. Verder zal het eerste hoorcollege waarschijnlijk makkelijker te volgen zijn dan het laatste hoorcollege als er al meer stof is behandeld. 

Kan ik ook meedoen aan een werkcollege?
Dit is helaas ook niet mogelijk. Tijdens de werkcolleges worden de gemaakte opdrachten besproken of presentaties gehouden. Als ‘meeloper’ kun je dus niet actief meedoen, maar hooguit alleen als toehoorder erbij zitten.  Dit is echter ook lastig, omdat de werkgroepzalen (met een max capaciteit van meestal 25-30 plaatsen) vaak niet groot genoeg zijn om extra mensen te huisvesten. Daarnaast worden de hoorcolleges en werkcolleges eigenlijk nooit op dezelfde dag ingeroosterd, omdat studenten nav het hoorcollege bv opdrachten moeten voorbereiden voor het werkcollege en daar is wat tijd voor nodig. De scholier zou dan twee keer moeten terugkomen. Als je interesse hebt in een werkcollege, dan kun je je opgegeven voor Proefstuderen.

Hoe bereid ik me voor op het hoorcollege?
Lees de vakbeschrijving in de e-studiegids, zodat je van te voren vast een idee hebt waar het vak over gaat.

Contact

Vragen over de meeloopdag of over de opleiding van Bestuurskunde: Economie, Bestuur en Management kun je stellen aan de studentambassadeur van Economie, Bestuur en Management: Else de Wit

 

Locatie & routebeschrijving

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie