Studievoorlichting

Informatics Ladies Day

16 november 2018

Informatica alleen voor jongens? Absoluut niet! Heb jij interesse in nieuwe technologieën? Lijkt het je leuk om problemen op te lossen met wiskunde en computers? Op vrijdag 16 november is er in Leiden speciaal voor meisjes uit 5 en 6 vwo een Informatics Ladies Day.

Wat houdt de studie informatica in? Wat is het arbeidsperspectief voor informatici? En waarom is het belangrijk dat meer vrouwen in de IT-sector gaan werken? Deze vragen worden tijdens de dag beantwoord door informaticastudentes, docenten en vrouwelijke professionals uit het bedrijfsleven, de industrie en de wetenschap.

Bekijk hier het programma van vorig jaar

Wat vonden scholieren van de Ladies Day 2017?

Milou en Jessica bezochten de Informatics Ladies’ Day vanuit Amstelveen, waar zij in 6-vwo het vak informatica volgen. ‘Vandaag kun je meer de diepte in en kom je meer te weten over de studie-inhoud. Ik vond het verassend om te zien dat het toekomstperspectief zo verschillend is. Je kunt met de opleiding Informatica in veel verschillende branches werken,’ aldus Milou.
Bekijk hier een impressie van vorig jaar

Is deze dag iets voor jou?

Laat je emailadres achter en ontvang een email zodra het mogelijk is om je aan te melden!