Universiteit Leiden

nl en
Kom naar de Open Dag op 13 oktober

Studievoorlichting

Open Dag

Datum
13 oktober 2018
Tijd
Bezoekadres
Meerdere locaties
in Leiden

Ontdek welke studie bij jou past

Heb je nog geen idee welke opleiding bij je past? Of twijfel je tussen een flink aantal studies? Op zaterdag 13 oktober van 9:00-17:30 uur kun je tijdens onze Open Dag ontdekken welke studie bij jou past! Alle opleidingen uit Leiden en Den Haag presenteren zich. Kies uit meer dan 40 studies!

Let op: Je kunt je niet meer online aanmelden. Wil je wel naar de Open Dag komen? Je kunt ook zonder je aan te melden in ieder geval de Informatiemarkt in de Pieterskerk bezoeken waar alle opleidingen staan en je ook algemene informatie over studeren aan de Universiteit Leiden kunt vinden.

Programma

Meld je vlug aan!

Waar gaat de studie over? Welke vakken krijg je en wat kun je ermee worden? Je krijgt het allemaal te horen bij de opleidingspresentaties op diverse locaties in het centrum, op loopafstand van elkaar. Helaas kun je dus niet op alle faculteiten een kijkje nemen, maar tijdens de presentaties krijg je zeker een goed beeld van waar je gaat studeren, of dat nu in Leiden of Den Haag is!

Ouders mee?
Bij registratie dien je ook aan te geven of je wel of niet 1 ouder of begeleider meeneemt. Wil je graag 2 ouders meenemen? Eén van hen kan vast rondkijken op de informatiemarkt. Hier ben je de hele dag welkom om al je vragen te stellen aan studenten, docenten en studieadviseurs. En natuurlijk om al het informatiemateriaal dat je nodig hebt voor je studiekeuze te verzamelen

Laat je verrassen en luister naar jonge Leidse wetenschappers en muziek tijdens Soul & Brains:

12.00 Bianca Westhoff (Psycholoog): Waarom besteden jongeren veel tijd aan sociale media, ondanks de negatieve gevolgen? Westhoff spreekt over de ontwikkeling van het tienerbrein.
13.00 Gerrit Dusseldorp (Archeoloog): Hoe komt het dat wij als enige overgebleven zijn van alle mensachtigen die op de aarde leefden? Dusseldorp neemt ons mee in de wereld van de vroege menssoorten.
14.00 Karin van der Tuin (Arts-Onderzoeker): Er kan veel gedaan worden met DNA codes, zoals het opsporen van ziektes, maar dit kan ook etische vragen oproepen. Van der Tuin over de toekomst van DNA technologie.
15.00 Georgina Kuipers (Rechtswetenschapper): Het vertrouwen in de overheid daalt. Is de Nederlandse overheid te vertrouwen? Georgina Kuipers onderzoekt deze spannende vraag en vertelt ons haar bevindingen.


Locatie: Old School, Pieterskerkhof 4a, 2311 SR Leiden

Proef hoe lekker Leiden is en profiteer van een speciaal Open Dag menu voor maximaal 10 euro!  

Tip: vergeet niet te reserveren, want het belooft een drukke dag te worden. Ook kun je tussen 11.30 uur en 13.30 uur lunchen in het Lipsius en het Kamerlingh Onnes Gebouw.

 1. Anne & Max: Gangetje 2
 2. Barrera: Rapenburg 56
 3. Brownies & Downies: Aalmarkt 11
 4. Chocolate Company: Haarlemmerstraat 1
 5. De la Soul: Morsstraat 60
 6. Einstein: Nieuwe Rijn 19
 7. Grand Café Pakhuis: Doelensteeg 8
 8. Grandcafé Van Buuren: Stationsweg 7
 9. Hortus Grand Café: Rapenburg 73
 10. In den Bierbengel: Langebrug 71
 11. Italian bar-bistro City Hall: Stadhuisplein 3
 12. Kamerlingh Onnes Gebouw: Steenschuur 25
 13. Leidsch Beleg: Turfmarkt 12
 14. Lipsius: Cleveringaplaats 1
 15. Mamie Gourmande: Gangetje 14
 16. Pieterskerkcafé: Kloksteeg 16
 17. Restaurant Scarlatti: Stille Mare 4
 18. Stadscafé van der Werff: Steenstraat 2
 19. Vooraf en Toe: Botermarkt 9

Wandel met een student mee door Leiden en bezoek echte studentenplekjes, neem een kijkje in een studentenkamer en bij een studentenvereniging. Zo kun je zelf ervaren of deze stad bij je past!

Startpunt: stand Stad & Studentenleven in de Pieterskerk om 10.15, 12.45 en 15.15 uur.

Locatie: Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a, 2311 SP Leiden

Zet je koptelefoon op en maak onder leiding van een enthousiaste gids een stadswandeling door Leiden. Door je koptelefoon vertelt de gids je alles over Leiden. Zo leer je de stad alvast goed kennen! 

Startpunt: stand Stad & Studentenleven in de Pieterskerk om 11.30 en 14.00 uur.

Locatie: Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a, 2311 SP Leiden

Toegangsbewijs

1. Ik heb geen toegangsbewijs ontvangen, wat nu?

Heb je geen bewijs in je inbox zitten, kijk dan ook in je spambox of het bewijs daar terecht is gekomen. Zit hij er niet in, vraag dan hier opnieuw je bewijs aan.

2.Waarom is er een toegangsbewijs?
Vanwege de grote belangstelling voor de Open Dag is het belangrijk je van te voren aan te melden zodat je verzekerd bent van een plekje bij de presentatie(s) van jouw keuze. Door je aan te melden ontvang je een toegangsbewijs en heb je voorrang op mensen die op de valreep besluiten naar de Open Dag te komen (zonder zich van te voren aan te melden).

3. Ik heb mijn toegangsbewijs per ongeluk verwijderd, wat nu?
Je kunt een nieuw bewijs aanvragen. Vraag hier een nieuw bewijs aan.

4. Moet ik mijn toegangsbewijs uitgeprint mee nemen of kan ik het ook op mijn telefoon laten zien?
Je mag het bewijs ook op je telefoon laten zien.

Ouder meenemen

1. Ik heb aangegeven geen ouder mee te brengen, maar ik wil dit aanpassen. Kan dit?
Dit kun je aanpassen via de link in je toegangsbewijs, mits de presentatie(s) er nog ruimte voor overla(a)t(en). Wanneer een bepaalde presentatie al bijna vol zit, kan het zijn dat je ouder niet mee kan naar deze presentatie. Hij of zij kan dan met een kopje koffie op je wachten of praten met studenten of adviseurs op de informatiemarkt in de Pieterskerk.

2. Kan ik echt maar één ouder meenemen?
Vanwege de grote belangstelling kun je echt maar één ouder meenemen naar de presentaties. Wel mag je met twee ouders de informatiemarkt bezoeken en kan er één ouder met een kop koffie wachten terwijl de andere ouder je tijdens de presentatie vergezelt.

Programma

1. Ik wil mijn programma aanpassen / me afmelden, hoe doe ik dit?
Via de link in je toegangsbewijs kun je je programma aanpassen of je afmelden.
Let op: als je je programma aanpast krijg je ook een nieuw toegangsbewijs toegestuurd (deze verschijnt na aanmelding ook in beeld).

2. Alle presentaties die ik graag wil bezoeken zitten vol. Heeft het nog zin om naar de Open Dag te komen?
Je bent van harte welkom op de informatiemarkt in de Pieterskerk, hier zijn van alle opleidingen studenten, docenten en/of studieadviseurs aanwezig om mee te praten. Ook kun je hier allerlei informatiemateriaal verzamelen en je aanmelden voor een wandeling door Leiden.

Locaties

1. Zijn de presentaties op de locaties waar ook de opleiding normaal college geeft?
De Open Dag is georganiseerd op verschillende locaties in en rondom het stadscentrum en niet in de faculteitsgebouwen (met uitzondering van het Lipsius- en het Kamerlingh Onnes Gebouw). Zo is alles op loopafstand en ben je snel waar je moet zijn. Helaas kun je dus niet op alle faculteiten een kijkje nemen, maar tijdens de presentaties krijg je zeker een goed beeld van waar je gaat studeren!

Locaties

Hieronder vind je de 9 Open Dag-locaties waar presentaties gegeven worden, de lunchlocaties én Soul & Brains. 

Met het OV

Het wordt enorm druk in de stad, kom dus met het openbaar vervoer! Vanuit Leiden Centraal neem je uitgang Centrum, dan is het maximaal 20 minuten lopen naar de verste locatie. Of spring in één van de Tuktuks, deze rijden de hele dag gratis van locatie naar locatie.
Neem je de bus? Stap dan uit bij halte Breestraat. Hier staan wegwijzers klaar om je op weg te helpen.

 • Stippel je vast je route uit via 9292.nl
 • Check tijdig via ns.nl of er geen storingen of wegwerkzaamheden zijn op jouw route.

Wegwijs in de stad

Op het station én in de stad staan studenten klaar om je de weg te wijzen. Je kunt ze herkennen aan hun blauw-witte jas met het logo van Universiteit Leiden. Ook delen zij plattegronden uit zodat je snel op de gewenste locatie bent.

Parkeren

Kom je toch met de auto? Bekijk dan onder 'Locaties en routebeschrijving' de parkeergarages in de buurt. Op parkeerterrein Haagweg kun je voordelig parkeren. Een cityshuttle brengt je in enkele minuten (gratis) naar de binnenstad. Aan het einde van de dag kun je teruglopen of je laten ophalen door de cityshuttle. Deze is telefonisch bereikbaar via 071 - 512 0017. Houd wel rekening met drukte en wachttijden.

Parkeergarages

1. Haagweg: Haagweg 8, 2311 AA Leiden
2. Lammermarkt: Lammermarkt 9, 2312 CK Leiden
3. Centrum Morspoort: Bloemfonteinstraat 2, 2312 ZD Leiden
4. Langegracht: Langegracht 3, 2312 NV Leiden
5. Level Parking: Bargelaan 180, 2333 CW Leiden
6. Maliebaan: Navigeer naar het midden van de Maliebaan

Heb je vragen tijdens de Open Dag met betrekking tot het programma, de route, presentaties etc.? Neem dan contact op met de Studielijn (071 -527 1111) of loop langs de Studielijn bij de ingang van de Pieterskerk.

Heb je nu al vragen? Schroom niet om te bellen naar bovenstaand nummer of te mailen naar studielijn@leidenuniv.nl. We beantwoorden graag je vragen!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie