Loop een dagje mee

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Loop een dagje mee bij de opleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Tijdens een meeloopdag volg je een echt college, krijg je een rondleiding door het gebouw van de opleiding en kun je al je vragen stellen aan studenten. Op deze manier krijg je een goed beeld van de opleiding van jouw keuze. Ook maak je kennis met de dagelijkse praktijk van het studeren aan de Universiteit Leiden.

Voor wie?
De meeloopdag Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie is bedoeld voor studiekiezers uit 5 of 6 VWO die zich al georiĆ«nteerd hebben op deze opleiding door het bezoeken van de Open Dag. Ook heb je je verdiept in de opleidingsbrochure en de informatie op deze website.

Programma
Tijdens de meeloopdag volg je een college van het vak Anthropology and Sociology of Sub-Saharan Africa (in het Engels).

The rediscovery of Africa: Land and agricultural investments. After the previous lecture focused on raw materials, we discuss large-scale investments in agriculture. In the media, by civil society organizations and also in academic work, these investments are regularly defined in terms of 'land grabs', while agencies such as the World Bank and national governments emphasize the possibilities of investments. Foreign, large-scale investments are placed in a 'promise or problem' debate. What does this debate mean? In which ideologies, in what form of developmental thinking, are both perspectives rooted?

Contact

Als je vragen hebt over de opleiding of de meeloopdag kun je altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens van Wilke Geurds vind je op de pagina contact met de opleiding.

Locatie en routebeschrijving