Kom Proefstuderen bij Molecular Science & Technology

Science Campus
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Een dag in de collegebanken

Heb je al een aardig beeld van de studie, en wil je je verder verdiepen? Of twijfel je nog over je studiekeuze? Kom dan Proefstuderen! Je bent welkom bij onze opleiding, zodat je kunt ervaren of de opleiding echt bij je past en of dit de plek is waar je wilt studeren.

Programma

De dag begint met een welkomstpresentatie over studeren aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Vervolgens start het opleidingsprogramma. Tijdens deze dag krijg je meer informatie over de studie-opbouw, kun je rondkijken in het gebouw, volg je proefcolleges en maak je kennis met studenten en docenten van de opleiding.

Van Tot Activiteit
09:15 09:45 Inloop en ontvangst
09:45 10:15 Algemeen welkomstwoord
10:30 11:15

Opleidingspresentatie

Molecular Science & Technology is de scheikunde- en technologieopleiding van de Universiteit Leiden en de TU Delft. De opleidingscoördinator legt uit wat er zo bijzonder is aan deze unieke opleiding. 1. Je profiteert van de breedte van een studie aan twee universiteiten. 2. Vanaf het eerste jaar werk je mee aan grensverleggend universitair onderzoek. 3. De keuze voor een technische of algemene universiteit maak je pas tijdens je studie, in plaats van op het vwo. 4. Je hebt na de bacheloropleiding MST een ruime keuze uit masteropleidingen binnen én buiten de chemie.

11:30 12:10

Scholieren: practicum

We gaan toepassen in de praktijk wat we hebben geleerd in de voorbereidingsopdracht. Dit doen we in het laboratorium waar je als eerstejaars MST-student ook vaak zult zijn. In het proefcollege worden de bevindingen en resultaten van de proef besproken.

Ouderprogramma

De studieadviseur bespreekt met de ouders alle vragen die zij hebben: hoe is het om aan een universiteit te studeren, hoe zit het met de begeleiding, wonen, studieadvies, etc.

12:30 13:00 Lunch
13:00 13:40

Proefcollege "Synthetisch Organische Chemie – het maken van penicilline" door Dr. Richard van den Berg

Het college zal interactief zijn met een voorbereidingsopdracht. Tijdens dit college zullen de vraagstukken uit de voorbereidingsopdracht aan bod komen.

13:40 14:00

Quiz

Als leuke -bijna- afsluiter van de dag een kleine quiz waarin de onderwerpen die tijdens de hele dag aan bod zijn gekomen terugkomen. Ook worden wat scheikunde feitjes getest, en vragen we je naar je verwachtingen van het studeren van Molecular Science & Technology.
14:15 15:00

Meet & Greet met docenten, studenten en alumni

Zijn er nog brandende vragen die je altijd al hebt willen stellen aan de studenten van MST? Dit is je kans! Ook voor een gezellig praatje over wat studeren in Leiden en Delft nou precies inhoudt of over studeren in het algemeen kun je bij ons terecht.

Huiswerkopdracht Proefstuderen

Bij het ervaren van een echte collegedag hoort natuurlijk de voorbereiding van de colleges, daarom vragen we je voorafgaand aan het Proefstuderen een opdracht te maken.

Huiswerkopdracht

Locatie & routebeschrijving