Universiteit Leiden

nl en
Kom Proefstuderen bij de Academische Pabo

Studievoorlichting

Proefstuderen Academische Pabo

Datum
5 april 2018
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Ervaar zelf hoe het is om te studeren

Kom Proefstuderen bij de Academische Pabo en ervaar zelf hoe het is om te studeren. Dé manier om je te verdiepen in deze studie: of je nu twijfelt of een bevestiging zoekt van je studiekeuze. Je maakt kennis met de inhoud van de studie en hoe je onderwijs krijgt op de universiteit.

Een ochtend in de collegebanken

Tijdens het Proefstuderen krijg je algemene informatie over de inhoud en organisatie van de Academische Pabo. Bovendien hoor je meer over de arbeidsmarkt. Je volgt een proefcollege en je kunt vragen stellen aan o.a. studenten, docenten en studieadviseurs van de Academische Pabo. 

Programma

Ontvangst met koffie en thee in de centrale hal van de Faculteit Sociale Wetenschappen (Universiteit Leiden).

Locatie: Faculteit der Sociale Wetenschappen, Wassenaarseweg 52, Leiden 

Algemene informatie over de inhoud en organisatie van het studieprogramma en de toelatingsprocedure door Marije Groos, teamleider ACPA/Hogeschool Leiden en Carien Nelissen, opleidingsmanager Pedagogische Wetenschappen.

Locatie: Faculteit Sociale Wetenschappen, zaal SC01

Alle deelnemers lopen (vijf minuten) naar de Pabo op de Hogeschool Leiden voor het tweede deel van het programma. In de pauze wordt op de Hogeschool een lunch geserveerd. Tijdens de lunch kun je vragen stellen aan studenten van de Academische Pabo.

Locatie: Pabo Hogeschool Leiden

Een actueel onderwerp uit de beroepspraktijk van leerkrachten in het basisonderwijs wordt behandeld vanuit wetenschappelijk én professioneel perspectief.

Dichter bij het boek; leesbevordering op de basisschool

door Marije Groos, teamleider ACPA/Hogeschool Leiden en Marga Sikkema - de Jong, docent Pedagogische Wetenschappen.

Lezen is het cement van onze samenleving. Uit onderzoek blijkt dat   het lezen van verhalen en gedichten bijdraagt aan onder andere de taal- en leesvaardigheid, de sociaal-emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van de fantasie. Het is belangrijk dat kinderen leren met plezier te lezen, ieder op haar of zijn eigen manier: het boekenaanbod is groot!

Tijdens dit proefcollege maak je kennis met onderzoeken naar lezen en leesbevordering en bespreken we hoe je kinderen in de klas kunt motiveren om te lezen. Welke boeken bied je aan? Welke werkvormen kun je inzetten? En hoe ga je om met verschillende lezers in je klas?

Aansluitend is er gelegenheid vragen te stellen.

Locatie: Pabo Hogeschool Leiden (aula)

Download het programma Proefstuderen Academische Pabo ››

Locatie & routebeschrijving