Universiteit Leiden

nl en
Kom Online Proefstuderen bij Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Studievoorlichting

Online Proefstuderen Bio-Farmaceutische Wetenschappen

Datum
23 april 2018 - 20 mei 2018

Programma

Als opleiding vinden we het erg belangrijk dat je een goede studiekeuze maakt. Daarom verwachten we dat je je verder verdiept in de opleiding door Online Proefstuderen bij Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) te volgen. Bij de studie Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) word je opgeleid tot geneesmiddelonderzoeker. Online Proefstuderen BFW is dé mogelijkheid om erachter te komen of de studie echt bij je past.   
We verwachten dat je al hebt deelgenomen aan een andere voorlichtingsactiviteit zoals een Open Dag of aan Proefstuderen op locatie voordat je begint aan dit programma. Online Proefstuderen bouwt daarop voort en kun je in je eigen tijd vanuit huis doornemen.   

Via acht hoofdstukken met bijbehorende toetsen komen de verschillende facetten van de opleiding aan bod. 

- Je maakt kennis met het geneesmiddel in algemene zin: een introductiehoofdstuk over de eigenschappen van geneesmiddelen. 
- Vervolgens wordt dieper ingegaan op een aantal onderwerpen binnen het geneesmiddelonderzoek waarbij de scheikundige, biologische en wiskundige kanten van de opleiding tot geneesmiddelonderzoeker worden belicht. 
- Als afsluiting wordt kennisgemaakt met wetenschappelijke literatuur aan de hand van een Engelstalige publicatie over de nieuwste bevindingen rondom een veel voorgeschreven geneesmiddel.   
Wanneer je de toetsen succesvol hebt afgerond en enthousiast bent geworden over BFW door Online Proefstuderen dan verwachten we je snel te ontmoeten bij een verdere verdiepende voorlichtingsactiviteit. 

Te besteden studielasturen: 10 slu 
LET OP: Het programma van Bio-Farmaceutische Wetenschappen duurt 4 weken