Universiteit Leiden

nl en
Loop een dagje mee

Studievoorlichting

Meeloopdag Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Datum
18 april 2018
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Loop een dagje mee bij de opleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Tijdens een meeloopdag volg je een echt college, krijg je een rondleiding door het gebouw van de opleiding en kun je al je vragen stellen aan studenten. Op deze manier krijg je een goed beeld van de opleiding van jouw keuze. Ook maak je kennis met de dagelijkse praktijk van het studeren aan de Universiteit Leiden.

Voor wie?
De meeloopdag Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie is bedoeld voor studiekiezers uit 5 of 6 VWO die zich al georiĆ«nteerd hebben op deze opleiding door het bezoeken van de Open Dag. Ook heb je je verdiept in de opleidingsbrochure en de informatie op deze website.

Programma
Tijdens de meeloopdag volg je een college van het vak Anthropology and Sociology of Sub-Saharan Africa (in het Engels). 

Witchcraft is a subject that has been extensively studied in the history of the anthropology of Africa. One of the most famous anthropological classics on this subject is Evans-Pritchard's work on witchcraft at the Azande (Witchcraft, Oracles and Magic among the Azande, 1937). But still many studies are engaged in witchcraft. That is not surprising, because in many African countries witchcraft is a subject and everyday concern. Unfortunately, witchcraft, especially in popular debates, has become one of the most exoticizing examples to describe Africa (think back to the previous lecture). In this lecture we will go deeper into the role of witchcraft and try to 'normalize' the subject.

Contact

Als je vragen hebt over de opleiding of de meeloopdag kun je altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens van de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Locatie en routebeschrijving