Universiteit Leiden

nl en
Loop een dagje mee

Studievoorlichting

Meeloopdag Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Datum
11 april 2018
Tijd
Locatie
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Loop een dagje mee bij de opleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Tijdens een meeloopdag volg je een echt college, krijg je een rondleiding door het gebouw van de opleiding en kun je al je vragen stellen aan studenten. Op deze manier krijg je een goed beeld van de opleiding van jouw keuze. Ook maak je kennis met de dagelijkse praktijk van het studeren aan de Universiteit Leiden.

Voor wie?
De meeloopdag Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie is bedoeld voor studiekiezers uit 5 of 6 VWO die zich al georiënteerd hebben op deze opleiding door het bezoeken van de Open Dag. Ook heb je je verdiept in de opleidingsbrochure en de informatie op deze website.

Programma
Tijdens de meeloopdag volg je een college van het vak Anthropology and Sociology of Sub-Saharan Africa (in het Engels). 

Africa is represented in various ways, both inside and outside Africa: the setting red sun with a giraffe in the foreground, big children's belly, high rising Maasai warriors and shacks with straw roofs. It is the ‘dark’ continent of war and corruption, or the continent of the noble savage. In this lecture we discuss such forms of representations by discussing and problematizing them. In addition, we look at the role of anthropology in representation. How can anthropologists contribute to better and more nuanced representations?

Contact

Als je vragen hebt over de opleiding of de meeloopdag kun je altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens van de studentambassadeur vind je op de pagina contact met de opleiding.

Locatie en routebeschrijving