Kom Proefstuderen bij Bestuurskunde

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Ben jij benieuwd of de studie Bestuurskunde écht bij je past? Wil je dieper op de stof ingaan die bij Bestuurskunde wordt behandeld? Kom dan op zaterdag 10 februari 2018 naar Proefstuderen bij de faculteit Governance and Global Affairs! We nodigen je uit om rond te kijken en sfeer te proeven op onze locatie in Den Haag. Bezoek hoor- en werkcolleges, ontmoet docenten en studenten en krijg meer informatie over het opleidingsprogramma van Bestuurskunde. Meld je direct aan!

Hoe ziet je dag eruit?

De dag begint met een algemene presentatie over de inhoud en structuur van de opleiding Bestuurskunde. Dit wordt door een docent en twee studenten gegeven. Zo krijg je een overzicht te zien van de drie bachelorjaren, wordt een vak uitgelicht om een idee te krijgen van: de opbouw, wat er behandeld wordt tijdens de hoorcolleges én werkcolleges en wat voor soort tentamenvragen er zijn. De twee studenten zullen onder andere ingaan op enkele vakken die zij leuk of juist moeilijk vinden en wat zij in hun vrije keuzeruimte doen. Na de presentatie is er tijd om de Meet & Greet te bezoeken.

Hier kun je al je vragen aan de aanwezige studenten stellen. Na de Meet & Greet volg je eerst een inhoudelijk hoorcollege over het vak dat uitgelicht is tijdens de algemene presentatie. Daarna wordt de hele groep opgesplitst en volg je in een groep van ongeveer 20 personen een bijpassend werkcollege.

Neem je ouders mee

Je ouders zijn ook welkom tijdens het Proefstuderen. Zij mogen de hele dag mee en als toehoorder aanwezig zijn bij het hoor- en werkcollege.

Het programma in schema

Activiteit Proefstuderen

Inloop met koffie/thee

Algemene presentatie Bestuurskunde

Bezoek Meet & Greet*

Hoorcollege Management van publieke prestaties

Werkcollege Management van publieke prestaties

Rondleiding Wijnhaven (optioneel)

*Meet & Greet

• De stand zal bemand worden door huidige Bestuurskunde studenten en een studieadviseur.
  • Op de informatiemarkt zijn ook stands te vinden over studieverenigingen, introductieweken, studeren in Den Haag en meer.

Inhoud hoorcollege

Management van publieke prestaties
door Tanachia Ashikali

De prestaties van publieke organisaties staan altijd onder druk. Een centrale tendens hierin is het runnen van de overheid als een bedrijf met de nadruk op efficiëntie. Het idee hiervan is dat de prestaties van publieke organisaties kunnen verbeteren door het toepassen van managementstrategieën uit de private sector. Maar is dat inderdaad zo? De prestaties van publieke organisaties zijn multidimensionaal en niet enkel te vatten in efficiëntie. Ook waarden als transparantie, rechtvaardigheid, responsiviteit en veerkrachtigheid zijn van belang, zeker in een publieke context. Publiek management richt zich op het vinden van een balans tussen deze verschillenden – en soms conflicterende – waarden en prestaties.

In het college staan we stil bij de verschillende aspecten van publieke prestaties, hoe die te managen zijn en wat daar mogelijke gevolgen van kunnen zijn.

Proefstuderen Plus

Naast dit programma op zaterdag 10 februari, kun je ook kiezen voor een uitgebreider programma vanaf donderdag 8 februari. Studievereniging B.I.L. laat je dan kennismaken met Den Haag en het studentenleven, en neemt je mee op een excursie. Heb je interesse in Proefstuderen Plus? Bekijk het volledige programma en geef op het aanmeldformulier aan dat je mee wilt doen aan Proefstuderen Plus.

Locatie & routebeschrijving