Universiteit Leiden

nl en
Kom Online Proefstuderen bij Sterrenkunde

Studievoorlichting

Online Proefstuderen Sterrenkunde

Datum
26 februari 2018 - 20 april 2018

Programma

Sterrenkunde gaat over de allergrootste vragen die we kunnen stellen. Is er leven buiten de aarde? Houdt de zon ooit op te schijnen? Hoe is het heelal ontstaan? Wat zijn zwarte gaten en bestaan ze echt? 

In dit online programma wordt het ontstaan en de evolutie van het heelal bestudeerd. Je maakt, na een kort overzicht van de moderne sterrenkunde, kennis met begrippen als de uitdijing van het heelal, de oerknal, donkere materie en donkere energie; enkele van de grootste raadsels uit de hedendaagse sterrenkunde. Om deze onderwerpen te begrijpen is ook een hoeveelheid natuurkunde en wiskunde nodig. Een sterrenkundestudent krijgt tijdens de studie dan ook een aanzienlijk aantal natuurkunde- en wiskundevakken. Om een realistisch beeld van de studie te geven is een deel van deze natuurkunde in Online Proefstuderen opgenomen en is het niveau ongeveer gericht op dat van een beginnende student. 

Te besteden studielasturen: 20 slu