Universiteit Leiden

nl en
Kom Online Proefstuderen bij Pedagogische wetenschappen

Studievoorlichting

Online Proefstuderen Pedagogische wetenschappen

Datum
26 februari 2018 - 20 april 2018

Programma

Online Proefstuderen Pedagogische wetenschappen is ontwikkeld om je een goed beeld te geven van de opleiding Pedagogische wetenschappen in Leiden. Bij deze opleiding kies je na je eerste jaar voor een bepaalde studieroute. Tijdens Online Proefstuderen komen onderwerpen van verschillende studieroutes aan de orde: gezinspedagogiek (adoptie), orthopedagogiek (autisme), onderwijskunde (rekenprestaties) en leerproblemen (diagnostiek van leesproblemen en het 'rugzakbeleid'). 

In dit online programma wordt bovendien aandacht besteed aan onderzoek doen en de rol van statistiek hierbij. Door middel van het beantwoorden van vragen over de tekst en het maken van verschillende 'praktijkopdrachten' krijg je een goed beeld van wat het is om Pedagogische wetenschappen te studeren. 

Online Proefstuderen Pedagogische wetenschappen is bestemd voor leerlingen uit het vwo. Informatie voor hbo-studenten vind je op de website van de opleiding

Te besteden studielasturen: 15 slu