Universiteit Leiden

nl en
Kom Online Proefstuderen bij Nederlandse taal en cultuur

Studievoorlichting

Online Proefstuderen Nederlandse taal en cultuur

Datum
26 februari 2018 - 20 april 2018

Programma

De universitaire studie van je eigen taal en cultuur biedt, juist omdat je het met de paplepel ingegoten is, allerlei mogelijkheden om snel de diepte in te gaan en bijzondere aspecten te verkennen waar je niet of pas laat aan toekomt als je eerst de taal (beter) moet leren. 

Tijdens Online Proefstuderen van de opleiding Nederlandse taal en cultuur staan aspecten centraal waar je op school ook nog niet veel mee te maken zult hebben gehad: Oudere Letterkunde en Taalkunde. Bij Oudere Letterkunde gaat het over Jacob van Maerlant, een geleerde en veel gelezen schrijver uit de Middeleeuwen; verder leer je hoe je middeleeuwse handschriften kunt lezen. Bij Taalkunde wordt gesproken over de vraag hoe taalvariatie ontstaat, en hoe varianten zich ontwikkelen. 

Te besteden studielasturen:  20 slu